Internet

Ringier Axel Springer Srbija preuzeo web sajtove Mojauto.rs i Nekretnine.rs

Kompanija Ringier Axel Springer Srbija akvizirala je Mojauto.rs, drugi najposećeniji auto oglasnik u Srbiji. Pored toga, kompanija Ringier Axel Springer preuzela je u januaru web kompaniju media swiss d.o.o, zavisno društvo kompanije media swiss ag, koja se nalazi u 100% vlasništvu kompanije Ringier AG. Web kompanija upravlja sajtom Nekretnine.rs, jednim od najposećenijih portala za nekretnine u Srbiji.

„Akvizicije predstavljaju značajan strateški korak ka daljem širenju našeg digitalnog portfolija u Srbiji. Iskoristićemo našu poziciju na tržištu, kako bi dodatno razvili brendove u snažne platforme za potrošače i poslovne partnere“, izjavila je Jelena Drakulić-Petrović, generalni direktor kompanije Ringier Axel Springer Srbija.

Nekretnine.rs je portal za nekretnine koji se brzo razvija, nudi reklamiranje nekretnina putem cross-media marketinga i dostupan je širokom krugu privatnih i pravnih lica.

Internet auto-oglasnik, portal Mojauto.rs zauzima drugo mesto u svojoj kategoriji i u ponudi ima i štampani časopis. Njegov razvoj biće poboljšan zahvaljujući stručnosti grupe Ringier Axel Springer Media u domenu automobilizma koja već uređuje portal auto.cz u Češkoj Republici i časopis Auto Bild u Srbiji i nekoliko drugih zemalja.

Kupovinu portala Mojauto.rs treba da odobri regulatorno telo.

Leave a Reply