Internet

RNIDS na TELFOR-u 2011

Na 19. Telekomunikacionom forumu – TELFOR, najvećem domaćem godišnjem skupu u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija, 22. novembra, u Sava centru, predstavio se i Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Prvog dana skupa RNIDS je učestvovao u promociji knjige “Uvod u upravljanje Internetom”, čije je izdavanje podržao u saradnji sa Digitalnom agendom, Diplo fondacijom i RATEL-om. Promocija knjige je imala formu diskusije za okruglim stolom u okviru koje su temama obuhvaćeni tehnički i regulatorni aspekti i način korišćenja i upravljanja Internetom kod nas. O ovoj sve aktuelnijoj temi, govorili su dr Jovan Kurbalija, direktor Diplo fondacije i autor knjige, Jasna Matić, državna sekretarka za Digitalnu agendu, Nenad Marinković, direktor RNIDS-a, i dr Milan Janković, direktor RATEL-a. Knjiga može besplatno da se preuzme sa stranice: www.rnids.rs/publikacije

Nakon promocije knjige, održana je prezentacija RNIDS-a pod nazivom “Posle 5 godina rada, RNIDS na novom početku”. Kroz izlaganja Nenada Marinkovića, direktora RNIDS-a, i Vojislava Rodića, predsednika Konferencije suosnivača RNIDS-a, data je retrospektiva urađenog i vizija daljeg razvoja, uz fokus na start novog, ćiriličkog .SRB domena.

Leave a Reply