Internet

RNIDS objavio dobitnike u online takmičenju “Smisli domen”

Onlajn takmičenje za kreativne korisnike nacionalnih internet domena, pod nazivom “Smisli domen i osvoji gedžet!” završeno je 16. decembra, a svoje predloge prijavilo je preko 500 učesnika. Žiri Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) je na osnovu glasova posetilaca sajta smisli.domen.rs i glasova članova Žirija, izabrao najkreativnije predloge.

Deset autora predloga su dobitnici jedne prve, dve druge, tri treće i četiri utešne nagrade, ukupno jednog laptopa i devet tableta:

NAGRADEAUTORINAZIVI PREDLOGANAZIVI DOMENA
1.Zoran MarićInternet prodaja okvira za naočareo-o.rs
2.Sonja TodorovićKultiviši sekultivisise.rs
Mlađan RistićRazmena uslugarazmena.rs
3.Jugoslava LulićIzrazi se digitalnoизразиседигитално.срб
Jan FarkasUkus domaukusdoma.rs
Milan StojkovićBar-a-barbarabar.rs
UtešneSuzana SpasićBeogradski mali pijacbeogradskimalipijac.rs
Sara ArvaZapleši sa dugom…pomahnitali-jednorog.rs
Una ZabunovNaučni radovi koji su ureduur.edu.rs
Zvonko GašparovićObnovljivi izvori energijeheliossrbija.rs

Kreativno onlajn takmičenje “Smisli domen i osvoji gedžet!” sastojalo se u smišljanju zanimljivih, a još uvek slobodnih naziva .RS i/ili .СРБ domena, pogodnih za razvoj dobrih ideja za posao, život ili zabavu, koje zaslužuju da budu zaštićene sopstvenim internet domenom. Takmičenje je imalo i svoj edukativni aspekt, jer su se kroz njega objašnjavali tehnički zahtevi, pružale marketinške i kreativne preporuke i davali praktični saveti o registraciji naziva .RS i . СРБ internet domena, za lične ili poslovne potrebe. Takođe, kroz ovo takmičenje je obavljeno i svojevrsno istraživanje potreba, znanja i preferencija domaće internet zajednice, radi unapređenja rada RNIDS-a. Dobitnici će naknadno biti obavešteni o mestu i vremenu uručivanja nagrada.

Leave a Reply