Internet

Ruski pretraživač Jandeks “ušao u televizor”

Ruski internet pretraživač Jandeks će se pojaviti na televizorima. Kompanija je zaključila ugovor sa proizvođačem tehnike koji je stvorio pametan uređaj nove generacije, gde je integrisan kompjuterski sistem. Televizijski gledaoci neće sedeti ispred malih ekrana sa lap topovima na kolenima,već će pritisnuti didžet od Jandeksa i već će se naći u pretraživaču na glavnoj stranici.

Televizori su sasvim nedavno dobili mogućnost da se priključe internetu.Za Jandeks je ovo novina i ona daje širi spektar usluga koje se preporučuju korisnicima, rekao je za Glas Rusije sekretar za štampu Jandeksa Očir Mandžikov. Ovom se uslugom sada koriste 35 procenata korisnika televizora, i njihov broj se uvećava.Kao i sve što je novo,na početku izaziva sumnju a posle interesovanje.Za nas je važno da budemo uvek tamo gde je naš korisnik.

Zato smo i izmislili poseban vidžet za televizore sa najpopularnijim sistemima kao što su Novosti, Vremenska prognoza,Gužve u saobraćaju,Najave,TV program.

Tako smo dobili novi kanal za prelazak Jandeksa na televiziju. Servisom Jakdeks će se koristiti vlasnici pametnih televizora u Rusiji,jer je ova kompanija lider u pretraživačima na današnjem tržištu.

Odgovarajući na pitanje,da li danas u inostranstvu postoji sličan uređaj Očir Madžikov je rekao da kompanija ne otrkiva svoje planove.Ali je ispričao da će kompanija proširivati saradnju sa drugim proizvođačima tehnike.Jandeks će naime nastaviti da razrađuje slične uređaje za televizore drugih prizvođača, za nemačke automobile koji su predstavljeni u Rusiji,kao i za telefonske uređaje i planšete-tablete. Još jedan pravac u radu Jandeksa jeste –usavršavanje pretaživača na tržištu SNG i Turske. (GR)

Leave a Reply