Internet

Šabić: Poboljšati zaštitu privatnosti na Internetu

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić istakao je u ponedeljak da Srbija treba da ubrza tempo korišćenja modernih tehnologija. To, po njegovim rečima, nikako ne znači da korisnici treba da se odreknu privatnosti i da država ne treba da uradi više da zaštiti tu civilizacijsku tekovinu,

Na okruglom stolu u Privrednoj komori o privatnosti u uslovima masovnog ostavljanja ličnih podataka na internetu i mobilnim komunikacijama, Šabić je rekao da Srbija ne zaostaje previše u odnosu na zemlje u regionu po pitanju korišćenja novih tehnologija ali da je u velikom zaostatku po pitanju zaštite podataka.

«Vlast ne poklanja dovoljno pažnje tom problemu», podvukao je Šabić. On je naveo da u Srbiji postoje stotine hiljada kamera na ulicama, po bankama i stambenim zgradama, ali da ne postoji zakon koji reguliše video nadzor.

2 thoughts on “Šabić: Poboljšati zaštitu privatnosti na Internetu

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Kako gospodin Šabić: misli da se poboljšati zaštitu privatnosti na Internetu kada se informacije i podaci mase mojih i tudjih elektronskih pismonosnih posiljki otvoreno prenosi i cuva na opsluzujucim kompjuterima (serverima) sirom belog sveta. Tajnost sadrzaja klasicnih pismonosnih posoljki ima znatno vecu zastitu.

  2. Aca

    Лепо – строгом контролом и шпијунирањем свега што се креће по интернету. А ако тако не успеју има да укину интернет.

Leave a Reply