Internet

SAD moraju da štite osobe čija su imena razotkrivena na WikiLeaksu

U ovoj operaciji učestvuje ekipa od oko 30 službenika u Washingtonu, te u američkim ambasadama od Avganistana do Zimbabwea. Američki državni sekretar upozorava na potencijalne opasnosti stotine aktivista za ljudska prava, službenika stranih vlada i poslovne čelnike čija su imena otkrivena u curenju američkih diplomatskih depeša na WikiLeaksu. Neke od tih osoba američka vlada je sklonila na sigurnije lokacije, potvrdio je portparol Državnog sekretariajta sadržaj nedavnih napisa u listu  New York Times.

U ovoj operaciji, kako se javlja, učestvuje  ekipa od oko 30 službenika u Washingtonu, te u američkim ambasadama  od Avganistana do Zimbabwea. Zbog moguće opasnosti neke američke diplomate su povučene, a najviše rangirani među njima je američki ambasador u Libiji, spomenut u depeši koja potanko opisuje neke neobične navike libijskog čelnika Muamera Gadafija.

One thought on “SAD moraju da štite osobe čija su imena razotkrivena na WikiLeaksu

  1. crni petak

    SAD je zemlja nekaznjenih siledzija i baraba, vladini emisari – naprave vaznu tajnu a onda se kao brinu o njoj iduci po svetu stiteci je zaboga i kaznjavajuci oruzijem druge koji ih citaju.Ovo samo Americka vlada radi jer hoce nekom atomsku bombu da bace na glavu. Procitani su davno i definisani kao siledzije i okupatori.

Leave a Reply