Internet

Sajt Infostud daje praktične savete za studente koji se nisu upisali u prvom roku

“Prošao je prvi upisni rok i vi niste uspeli da nađete svoje mesto na željenom fakultetu/visokoj školi? Bliži se drugi upisni rok i nema svrhe da mučite sebe pitanjima „šta bi bilo, kad bi bilo?” niti da oplakujete situaciju u kojoj ste se našli.

Ovo je samo početak novog saveta na temu uspeha u drugom upisnom roku koje je objavio specijalizovani sajt www.prijemni.infostud.com. U njemu, stručnjaci za početak i razvoj karijere savetuju da svakako ne treba klonuti, već analizirati gde smo pogrešili prilikom upisa u prvom roku. “Ovo je vreme da budete konstruktivno samokritični i da „hladne glave” sagledate sve svoje opcije te se što bolje pripremite za drugi upisni rok. U svakom slučaju, kada otkrijete gde ste pogrešili, zapitajte se: „Šta mogu bolje da uradim sledeći put?” i time se vodite” – kažu stručnjaci. U okviru saveta svi zainteresovani mogu saznati i kako da se najbolje pripreme za novi upisni rok na fakultetima univerziteta u Srbiji, kako da savladaju gradivo, kako da se najbolje motivišu i naoružaju pozitivnim stavom. Osim ovoga, u savetu se može naći i praktično uputstvo šta činiti ako više nema slobodih mesta na željenom fakultetu – da li pauzirati godinu dana i sačekati veći broj raspoloživih mesta, upisati drugi smer na istom fakultetu ili pak pronaći isti smer ali na nekom drugom fakultetu.

Ceo savet se može naći na http://prijemni.infostud.com/saveti/Kako-do-uspeha-u-drugom-upisnom-roku/275

Kako bi budućim studentima olakšao put do indeksa, sajt prijemni.infostud.com se potrudio da i pred drugi upisni rok maturantima ponudi veliki izbor pitanja iz čak 18 različitih oblasti koje se najčešće polažu na fakultetima i visokim školama. Tako u rubrici „Online testovi za prijemni ispit“, maturanti mogu da popune test iz izabrane oblasti, i na osnovu rezultata koje sistem automatski nudi nakon upisanih odgovora, dobiju uvid o svom trenutnom znanju i pripremljenosti za prijemni ispit. Kako bi ih dodatno informisao i povećao šanse za upis u drugom roku, sajt prijemni.infostud.com je maturantima omogućio i da putem Kalkulatora za broj poena na prijemnom, orjentaciono provere koliki broj poena ih deli od studija koji žele da upišu.

Želja Infostuda je da na ovaj način, savetima i interaktivnim alatima utiče na razvijanje svesti o značaju visokog obrazovanja i da podrži mlade ljude koji žele da nastave svoje obrazovanje.

Leave a Reply