Internet · Provajderi

Sajt Infostud istražuje zadovoljstvo zaposlenih u Srbiji

Kompanija Infostud po treći put organizuje projekat i konkurs za nagradu Najbolji poslodavac 2011 – jedinstveno istraživanje zadovoljstva zaposlenih u kojem učestvuju najveće i renomirane kompanije iz Srbije. Ideja istraživanja koje se sprovodi pod sloganom „Zaposleni biraju“ jeste da se utvrde faktori upravljanja ljudskim resursima na kojima firme treba dodatno da rade kako bi stvorile uspešne timove, kao i da se prepoznaju i nagrade dobre prakse i kompanije koje najviše vode računa o zadovoljstvu svojih zaposlenih. Radnici će tako biti u prilici ne samo da procenjuju poslodavce, već i da ocene kvalitet svog radnog mesta, odnos poslodavca prema njima, kao i svoj odnos sa kolegama.

Zaposlenima fali parking i bolja podela posla

Tako recimo, rezultati prošlogodišnjeg istraživanja pokazali su da većina od 5100 zaposlenih, koji su bili obuhvaćeni istraživanjem, smatra da ima dobre radne uslove, ali da im, s’ druge strane, nedostaje veći prostor za parking, te da često imaju problem da pronađu mesto za svoje vozilo.

Istovremeno, većina zaposlenih dolazi u situaciju da se susretne sa preklapanjem radnih zadataka na poslu, ali uspeva da uskladi privatni i poslovni život. Interesantno, ovi rezultati se nisu bitno razlikovali u odnosu na rezultate prvog istraživanja iz 2008., te će biti zanimljivo uporediti ih sa novim podacima i videti da li su poslodavci “čuli” svoje zaposlene i unapredili neke aspekte rada.

Nagrada i najboljem poslodavcu za osobe sa invaliditetom

I ove godine, istraživanje će biti sprovedeno putem anonimne ankete za zaposlene, a nagrade će biti dodeljene posebno za velika, a posebno za mala i srednja preduzeća, i to u četiri kategorije: sveukupna nagrada najboljem poslodavcu, najbolji radni uslovi, najbolje razvojne mogućnosti kao i najbolji međuljudski odnosi. Takođe, priznanje će biti dodeljeno i najboljem poslodavcu za osobe sa invaliditetom, odnosno onoj kompaniji koja je najviše učinila za poboljšanje radnih uslova za zaposlene sa invaliditetom.

Inače, na Infostudovom konkursu za titulu “Najboljeg poslodavca 2010“, učestvovalo je 35 kompanija čime je obuhvaćeno oko 5100 zaposlenih iz čitave Srbije, koji su ocenjivali svoje poslodavce putem anonimne ankete sa preko 90 pitanja. Glavni medijski partner ovogodišnjeg konkursa je Ekonom:east Media Group, a projekat je kao i prethodnih godina podržalo Ministarstvo rada i socijalne politike Vlade Republike Srbije.

Leave a Reply