Internet · Provajderi

Sajt Infostud nagradio kompanije sa najboljim procesom selekcije kandidata

Kompanija Raiffeisen banka a.d. ima najbolji proces selekcije kandidata za posao u ovoj godini – odlučili su posetioci sajta poslovi.infostud.com. Naime, oni su u istraživanju „Oceni put do posla“ u proteklih godinu dana ocenjivali različite aspekte procesa selekcije firmi kod kojih su konkurisali za posao.

Nakon nje, najkorektnijim u procesu odabira kandidata pokazale su se kompanije Mladinska knjiga i Studio Moderna, koje su zauzele drugo i treće mesto od ukupno 2588 kompanija koje su učestvovale u procesu ocenjivanja. U projektu „Oceni put do posla“ nagrađene su i tri HR agencije. Agencija ConsulTeam po mišljenju posetilaca ove godine ima najbolji proces selekcije. Nakon nje, slede HR agencije Adecco, prošlogodišnji pobednik u ovoj kategoriji i Trenkwalder kadrovske usluge.

Obaveštavanje o ishodu konkursa za posao i dalje najveći problem

Ukupni rezultati projekta pokazuju da su ove godine kandidati najzadovoljniji ne samo pristupom kompanija pri zakazivanju intervjua, što je reklo oko 60% ispitanika već i profesionalnošću osoba koje vode intervjue, kako kaže polovina ispitanika. Sa druge strane, najveće nezadovoljstvo, veće nego prošle godine (čak 85% kandidata) i dalje proističe iz činjenice da ih poslodavci ne obaveštavaju o ishodu procesa selekcije. Prošle godine u istom istraživanju kandidati su takođe najzadovoljniji bili pristupom firmi pri zakazivanju testiranja i intervjua, a najmanje brzinom sprovođenja selekcije i obaveštavanjem o ishodu konkursa.

Ukupno je ocenjeno 6400 konkursa za posao (tj. procesa selekcije) i to sa oko 34.700 popunjenih upitnika od strane kandidata. Tokom jednogodišnjeg istraživanja ispitivani su stavovi kandidata o načinima zakazivanja testiranja/intervjua za posao, profesionalnosti osoba koje su vodile ispitivanje ili testiranje, zadovoljstvu dobijenim informacijama od predstavnika kompanije o poslu za koji konkurišu… Kandidati su ocenjivali i efikasnost, poštovanje dogovora i vremenskih rokova od strane potencijalnih poslodavaca, kao i da li je bilo obaveštavanja o ishodu testiranja/intervjua. Opširnije informacije o istraživanju Oceni put do posla, pogledajte na http://mojtim.infostud.com/ocena-procesa-selekcije.php.

Svi poslodavci će dobiti ocene svoje firme što će im biti korisna povratna informacija i dragocena sugestija za popravljanje nekih aspekata selkcije prema budućim kandidatima a Infostud veruje da će se na ovaj način doći do kvalitetnijeg i profesionalnijeg procesa zapošljavanja u Srbiji.

Leave a Reply