Internet

Sajt Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu dostupan osobama sa invaliditetom

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu Vlade Republike Srbije saopštilo je da je sajt ovog ministarstva (www.drzavnauprava.sr.gov.yu) od danas dostupan osobama sa invaliditetom.

U saopštenju se navodi da u kontekstu jednakih mogućnosti i prava na puno i efektivno učešće osoba sa invaliditetom u svim oblastima društvenog života, svi elektronski sadržaji Ministarstva pristupačni su slepima, slabovidima, distrofičarima i paraplegičarima.

Za informacije o načinu na koji su na sajt primenjeni tehnički standardi dostupnosti za osobe sa invaliditetom, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu stoji na raspolaganju i ostalim ministarstvima, kao i jedinicama lokalne samouprave.

Riga deklaracija, koja je usvojena u gradu Riga, u Letoniji, u junu 2006. godine, poziva države članice Evropske unije da omoguće pristup elektronskim sadržajima ne samo starijim osobama i starijim zaposlenim licima, nego i osobama sa invaliditetom.

S obzirom na to da Srbija učestvuje u evropskim integracijama, potrebno je da svoje zakonodavstvo prilagodi preporukama ove deklaracije, dodaje se u saopštenju, uz napomenu da se procenjuje da u Srbiji ima oko 800 hiljada osoba sa invaliditetom.

2 thoughts on “Sajt Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu dostupan osobama sa invaliditetom

 1. TODOR GOLE

  Postovana gospodo

  Danas kada sam pozvao podpredsednika opstine Priboj jednog jedinog odbornika starnke SDA koji je nazalost nasao sebi mesto iz preduzetnistva mesto podpredsednika opstine Priboj. I ako sam danas sluzbeno kao predsednik upravnog odbora pokusao da razgovaram sluzbeno sa istim necete mi verovati da je u potpunosti ignorisao moj poziv i na kraju mi spustio slusalicu pa se pitam dali pojedici mesaju teze dali mozda misle da je narod tu radi njih a ne oni za narod i spravom kazem jana je opstina priboj koju vodi radikal i potpredsednik opstine jedan jedini clan staranke Demokratske akcije

  S postovanjem Udruzenje prerduzetnika opstine Priboj

  Predsednik I.O Todor Gole

 2. Miomir Dasic

  Pomoc
  Za —-Ministar za upravu I lokalnu samoupravu
  Od —Miomir Dasic sluzbenik( komunalni inspector )S.O e Kosovska Mitrovica
  Ovim putem zelim da Vas obavestuim da u lokalnoj samoupravi Kos Mitrovice ne vlada vladavina prava I mogu reci da se ne sprovode vazece odluke Vlade Srbije.Zelim Vam reci da sam tri godine na milost I nemilost mocnika u lokalnoj samoupravi .Suspendovan sam na svom random mestu iz razloga pokazivanja moci od strane M .Jaksica ,N.Jovica ,M.Ivanovica, LJ.Mandic ,Rakica I jucerasnjih I danasnjih Vladara Kos.Mitrovice.Pitam se zasto!!!!!!!!! I zato sto igram kosarku u superligi Kosova.
  Rodjen sam u Kos Mitrovici 10-06-1956 zivim u Zvecanu I nisam I niti cu odlaziti sa Kosova.Supruga Ljiljana rodjena Djurkovic koja ne radi jer joj je firma kao I mnoge propala, imamo cetiri sina Igor student Difa, Mlos ,Ilija I Miljan srednja skola I svi smo u kosarci, kao I moja braca koji igraju u Slogi Hemofarmu I drugim klubovima.Moram Vam reci da je tesko opstati u Mitrovici pored ovakvih nesoja ,koji su razjedinili Srbe na njima svojstven Mafijaski nacin I rade sta im je volja.
  Ne mislim da sam ikakvim svojim postupcima izdao svoju Srbiju to tvrdim I za svoje sinove,igrajuci kosarku u kosarkaskoj ligi Kosova.K.K.Bambi u kome sam ja trener I predsednik (igra u super ligi Kosova )I sigurni budite da nicim ne pokazujemo izdajstvo niti na bilo koji nacin sramotimo svoju drzavu.Veoma smo uspesni u ligi I budite sigurni da cemo pokusati da ove godine osvojimo plejof I pokazemo svima u svetu da svi srbi nisu isti I da mi nismo genocidan narod kako nas predstavljaju pojedini gore navedeni.Zvuci neverovatno ali ja koji vise volim kosarku nego hleb, da kazem tako, proglasen sam od strane Jovica I pomenutih na mitingu ispred 5 hiljada ljud za izdajnika jer igram kosarku u Kosovskoj superligi, pa zar Covic to nije uradio sa Strpcem koje se takmicilo u drugoj ligi .Od tada pocinju moja golgota I borba za opstanak u Kos Mitrovici.Sikaniranja na svim nivoima pokusaj ubistva ,dizanje u vazduh automobile,suspenzijom na poslu,maltretiranje dece u skoli I td I td.DaVam ne duzim vise, ali verujem da predpostavljate kako prezivljavam u takvom okruzenju .Nadam se da mi Vi ne zamerate za ovo sto ,cinim ,jer verujte da mi je bolje da su mi sinovi I sva ta deca u klubu u kosarci, nego prepusteni ulici I svemu onome sto se radi u ovom iznurenom gradu pokraj Ibra. Ja neznam kakve dodirne tacke ima igranje kosarke sa mojim radnim mestom .
  Molim Vas da mi pomognete ,da odhranim I izvedem na pravi put svoju porodicu da nalozite lokalnoj samoupravi da me vrati na posao !!!!!!
  Ljiljana I Miomir Dasic ulica Knjaza Milosa 10 Zvecan
  Kontakt tel 0649111443———028664345——[email protected]

Leave a Reply