E-servisi · Internet

Sajtovi za kupovinu Beyond the Rack, Currys, lastminute.com, Newegg and PC World se pridružuju MasterPass-u

S obzirom na to da se sezona praznične kupovine približava, trgovci širom sveta prihvataju MasterPass™, digitalnu platformu kompanije MasterCard, kako bi omogućili kupcima jednostavno, sigurno i brzo plaćanje – bez obzira na to gde se nalaze i koji uređaj koriste. Sajtovi za kupovinu Beyond the Rack, Currys, lastminute.com, Newegg i PC World se sada pridružuju grupi od više od 20.000 vodećih trgovaca u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstu i Australiji koji već koriste uslugu MasterPass.

MasterPass on Tablet

„Želimo dobrodošlicu kompanijama Beyond the Rack, Currys, lastminute.com, Newegg, PC World i rastućoj listi trgovaca koji vide MasterPass platformu kao način da iskustvo kupovine koje imaju potrošači učine komfornijim, jednostavnijim i bržim”, rekao je Vibhav Prasad, direktor grupe za MasterPass u kompaniji MasterCard. „MasterPass postavlja kamen temeljac za sve vrste novih iskustava kupovine putem svakog kanala, dok istovremeno pruža sigurnost i pogodnosti standardne transakcije putem MasterCard kartica u kojima potrošači danas uživaju.”

 

MasterPass eliminiše potrebu da potrošači unose detaljne informacije o dostavi i kartici kako bi obavili svoju onlajn kupovinu na trgovačkim sajtovima koji podržavaju MasterPass. Potrošači mogu bezbedno da čuvaju informacije o kreditnim, debitnim i pripejd karticama kompanije MasterCard ili nekih drugih kartičarskih brendova, adresare i druge stvari. Ovo pojednostavljuje proces izvršenja transakcije sa bilo kojeg povezanog uređaja, naročito onih sa manjim ekranima.

 

Trenutno, trgovački partneri koji su implementirali ili su se obavezali da će implementirati MasterPass na ova četiri tržišta gde se MasterPass već primenjuje uključuju i:

 

  • SAD – Newegg, Rakuten.com i Web.com. Širu listu trgovaca u SAD-u možete naći na adresi:  http://www.shopnow.masterpass.com/en-us/;
  • Kanada – Grocery Gateway, Porter Airlines, Beyond the Rack, Newegg, eLuxe, TeamBuy, WagJag, DealFind, TasteAway, Buytopia, NCIX Computer i Web.Com;
  • Ujedinjeno Kraljevstvo  – Currys, PC World, See Tickets, LastMinute.com, Lillywhites, lookfantastic.com, Lookmantastic.com, Hqhair.com, BeautyExpert.co.uk, Mankind.co.uk, Allsole.com, Mybag.com, Myprotein.com, Myvitamins.com, Probikekit.com, Exantediet.com, Zavvi.com, Iwantoneofthose.com, Boots UK, House of Fraser, The Hut Group, Prezzy Box, Sports Direct i Argos.
  • Australija  – The Iconic, JB Hi-Fi, Oxford, Event Cinemas, Thredbo, Moonlight Cinemas, mypreorder.com, Brandsexclusive, Buyinvite, Ozsale, LivingSocial, Yknot, Sydney Opera House, City Beach, Chemist Warehouse, Ted’s Cameras, Booktopia, Zuji, Webjet i Harvey Norman.

 

MasterPass će takođe do kraja godine biti dostupan i trgovcima i partnerima izdavaocima na sedam novih tržišta – Brazil, Belgija, Francuska, Italija, Singapur, Švedska i Španija. Zajedno, prošireno geografsko i prihvatno područje, će omogućiti potrošačima da otkriju unapređena iskustva sigurne kupovine.

 

Kako se MasterPass bude razvijao, podržavaće upotrebu različitih tehnologija – NFC, QR kodova, tagova i mobilnih uređaja –  za kupovinu u prodavnicama, na osnovu iskustava kupovine koje trgovac želi da omogući svojim mušterijama. Potrošači koji kupuju kod trgovaca koji podržavaju upotrebu MasterPass usluge će takođe imati pristup i još nekim uslugama sa dodatnom vrednošću, uključujući obaveštenjima u realnom vremenu, stanju na računu, programima lojalnosti, kao i ponudama i iskustvima iz programa Neprocenjivo.

 

Trgovačka podrška MasterPass usluzi

  • „Mi u kompaniji Newegg posmatramo proces plaćanja kao suštinski element sveukupnog iskustva kupovine koji naši klijenti imaju kod nas”, rekao je Džejkob Šin, Vice President of Customer Aquisition u kompaniji Newegg. „Shvatamo da implementiranje naprednih platnih metoda kao što je MasterPass može da poboljša zadovoljstvo naših klijenata i da možda čak poveća potrošnju. Implementiranjem MasterPass usluge, mi možemo da pružimo lakše i glatko iskustvo plaćanja našim klijentima u SAD-u i Kanadi.“

 

  • Hari Parks, Channel and Experience director sajta lastminute.com za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku, izjavio je:

„Naši klijenti pre svega dolaze kod nas za last minute rezervacije hotela i putovanja – 94% evropskih potrošača je navelo nas kao brend koji u najvećoj meri povezuju sa last minute putovanjima i stilom života – a mi uviđamo da njihove navike u kupovini postaju spontanije. Kod svih uređaja, postoji rastući trend da obim obavljenih kupovina dostiže vrhunac u periodu između 17:30 i 23:00 časova, jer klijenti rezervišu hotele koji su im u blizini za boravak te večeri. Naš proces plaćanja se takođe razvija kako bi se uklopio u ovo, zbog čega je MasterPass bez razmišljanja bio pravo rešenje – mi uvek želimo da našim potrošačima omogućimo kraći put za rezervacije koji im štedi više vremena.”

 

  • „Uspeh kompanije Beyond The Rack je vođen željom potrošača da kupuju na internetu – i da dobiju sjajnu ponudu”, rekao je Jona Štern, generalni direktor kompanije Beyond The Rack. „Naši članovi redovno kupuju kod nas, a sjajno iskustvo kupovineje ključ za stvaranje lojalnosti potrošača. Uključivanje MasterPass usluge je jedan od načina na koje to možemo da uradimo. Sada, uz samo nekoliko klikova, cipele, torbe i moda su sigurno na putu ka domu kupca.”

 

 

Korisnici kartica se mogu prijaviti na veb sajtu www.masterpass.com ili klikom na „Kupite putem MasterPass usluge” dugme kada plaćaju na partnerskim trgovačkim sajtovima koji podržavaju MasterPass.

Leave a Reply