Internet · Provajderi

SBB ubrzao Internet – osnovni paket nudi brzina od 15 Mb/s

Kompanija SBB lansirala je novu ponudu usluga svog kablovskog interneta. Nova ponuda se odlikuje znatno većim brzinama, koje pružaju do 50% veći protok kako u download-u, tako i u upload-u.

Tako već u osnovnom paketu, korisnike SBB-a očekuje brzina od 15 Mb/s, koja za više nego duplo nadmašuje prosečnu brzinu interneta u Srbiji, a za više od tri puta prosečne brzine najvećih domaćih ADSL provajdera. S druge strane, maksimalandownload ide do čak
120 Mb/s, dok se upload kreće od 1,5 do 5 Mb/s.

SBB logo

Ovakvo povećanje omogućeno je zahvaljujući naprednoj DOCSIS 3.0 tehnologiji, koja se koristi u svim razvijenim zemljama, a u Srbiji trenutno jedino SBB raspolaže DOCSIS 3.0 tehnologijom na celokupnoj teritoriji mreže svojih korisnika. Takođe, SBB je na svojoj korisničkoj infrastrukturi uspešno testirao protok od 200 Mb/s, što potvrđuje da je mreža spremna i za mnogo veće brzine.

Kako ističu u kompaniji, svi postojeći korisnici, koji se odluče za nove pakete, moći će da uživaju u većim brzinama interneta po cenama koje su u istom rangu kao trenutne. Isto važi i ako se odluče za nove DUO ili TRIO GOLD pakete, koji objedinjuju kablovski internet sa digitalnom televizijom, odnosno digitalnom televizijom i fiksnom telefonijom.

Naravno, sve ove povoljnosti očekuju i nove korisnike, kojima je za priključenje na SBB mrežu potrebno da izdvoje samo 1 dinar.
Za sve nove i stare korisnike novost je i da SBB WiFi zona počinje da se širi na zemlje regiona. Već od novembra, korisnici svih postpaid internet paketa, osim na preko 200 lokacija u Srbiji, internet usluge moći će besplatno da koriste i u Sloveniji, u okviru Telemach WiFi zone.

Leave a Reply