Internet

Schweppes Internet filmski festival

Povodom proslave četiri decenije prisustva u Srbiji, sinoć je u beogradskom bioskopu Roda Cineplex održan Schweppes filmski festival. Ovim neobičnim festivalom, kao uvertirom u mesec koji će obeležiti filmski festivali, Coca-Cola u Srbiji je ljubiteljima sedme umetnosti i gostima iz kulturnog života predstavila novu komunikacionu strategiju ovog brenda. Publika je na premijeri imala prilike da, pored retrospektive najpopularnijih filmova brenda Schweppes, pogleda dva kratka, umetnička filma poznatih evropskih autora – „Veličanstveni“ Jamesa Plikington-a i „Savest“ Noah Marshal-a, koji će zreloj publici postati dostupni od 1. novembra.

Kao brend koji je ne samo lider na tržištu tonika, već i istinski trend seter u svemu što radi, Schweppes je pokrenuo globalnu umetničku kampanju baziranu na vrednostima samog brenda, kao što su: zrelost, autentičnost, humor, sofistiranost. Tako je nastala ideja da se organizuje snimanje, a onda i festival kratkih filmskih ostvarenja koje su poznati evropski režiseri kreirali nalazeći inspiraciju u osnovnim vrednostima Schweppesa. Kompanija Coca-Cola podržala je koncept kratkog, autorskog filma u želji da afirmiše ovaj tip umetnosti, ali je režiserima u potpunosti ostavljena umetnička sloboda da svoje viđenje predloženih koncepata predstave na sebi svojstven način. Zreli ljubitelji Schweppesa i sedme umetnosti ove filmove će moći da pogledaju od 1. novembra na Internet stranici www.schhh.co.yu

Milica Vuličević-Basorović, menadžer grupacije za gazirana bezalkoholna pića kompanije Coca-Cola, rekla je na premijeri da je nova kampanja posebno namenjena zreloj, sofisticiranoj publici sa izraženim smislom za humor. „Oni koji su odrastali uz Schweppes cene njegovu jedinstvenost zasnovanu na  originalnosti i konstantnom kvalitetu. Kroz ovaj autentični filmski festival želeli smo da istaknemo vezu brenda sa filmom i napravimo uvertiru u sezonu u kojoj ćemo svi uživati u filmu“.

Poverenje, sofisticiranost, zrelost i humor bili su glavni okviri u kojima se kretala komunikacija Schweppesa u proteklih 40 godina, a od danas svojim vernim potrošačima Schweppes omogućava da uživaju u još jednom elementu – sedmoj umetnosti.
Vidimo se na www.schhh.co.yu !

Leave a Reply