Kaspersky Lab softver
Internet

Security Startup Challenge ujedinjuje znanja o sajber sigurnosti sa uvidima u industriju investiranja

Kompanija Kaspersky Lab je danas najavila sasvim novu globalnu inicijativu za otkrivanje i negovanje novih talenata industrije bezbednosti.

Program Security Startup Challenge (SSC) jeste mentorski akceleracioni program koji je razvila i primenila Kaspersky akademija u partnerstvu sa liderima među investitorima, kompaniama Mangrove Capital Partners i ABRT Venture Fund.

Program će obezbediti start-ap kompanijama pristup vodećem poslovanju, sajber bezbednosti i znanjima širom industrije iz celog sveta.

Kaspersky Lab

Sajber pretnje su postale globalni program i njihova brojnost i sofisticiranost nastavljaju da bivaju značajno razvijane. Kompanija Kaspersky Lab svakodnevno otkriva 325 000 novih zloćudnih fajlova. Prošle godine, proizvodi kompanije su otkrili i neutralizovali ukupno 6 167 233 068 pretnji[1]. U skladu sa svojom misijom da štite svet, kompanija Kaspersky Lab je odlučna da nastavi da otkriva i otklanja sve oblike zloćudnih  programa i veruje da su podizanje svesti, podsticanje dijaloga i pokretanje obrazovnih programa suštinski koraci prema međunarodnoj saradnji u borbi protiv sajber kriminala.

 

„Kako u oblasti sajber pretnji postoji sve više opasnosti, svetu su potrebne nove ideje, novi koncepti i novi pristupi sajber bezbednosti. Kao rezultat toga, došlo je do značajnog porasta ulaganja u kapital start-ap preduzeća u početnim fazama u ovoj industriji. Mladi preduzetnici danas imaju odličnu mogućnost da izgrade zaista uspešnu kompaniju. Tehnološke start-ap kompanije su proteklih nekoliko decenija postale izvor bogatstva za svoje vlasnike i društvo u celini. Naša kompanija je ne tako davno bila start-ap, i mogu da potvrdim da je odličan osećaj boriti se sa negativcima i istovremeno izgraditi svoje poslovanje od početka”, kaže Evgenije Kasperski, predsednik upravnog odbora i glavni izvršni direktor kompanije Kaspersky Lab.

kaspersky

Program Security Startup Challenge 2015, koji će trajati od marta do avgusta, sastojaće se iz preliminarnih serija dvodnevnih radionica u Jerusalimu, San Francisku, Singapuru i Moskvi. Nakon toga sledi tromesečni program ubrzanja koji će obuhvatiti timski rad na daljinu i dva intenzivna treninga u Luksemburgu, čiji će vrhunac biti veliki finalni događaj na Institutu za tehonologiju u Masačusetsu (SAD).

 

Onlajn prijava za radionice i glavni program je sada otvoren na www.SSC2015.org. Rok za prijave je 28. april 2015. Posebni komitet je zadužen za proces selekcije, otkrivanje pojedinaca i timova sa predlozima koji najviše obećavaju, najviše su inovativni i uzbudljivi. Sveukupno 40 mesta je slobodno za SSC 2015, a osnivačima start-ap preduzeća ponuđeni su projekti iz sajber bezbednosti i srodnih oblasti, kao što su finansijska tehnologija, zdravstvena nega, mobilna tehnologija, Interet stvari, „oblak“ i mogućnost da izgrade svoje znanje i takmiče se za nagradu od 80 hiljada dolara i podršku posle završetka programa.

 

Uz podršku više od 30 stručnjaka, učesnici će steći šire znanje o industriji sajber bezbednosti, prošire svoje poslovne i start-ap veštine, i nauče kako da pokrenu te dve oblasti tako da izgrade uspešno poslovanje. Program nudi pristup profesionalcima iz sajber bezbednosti, investitorima i zrelim preduzetnicima koji će pomoći novim preduzećima da naprave globalnu profesionalnu mrežu. Iako prisustvo na radionicama nije obavezno ni ključno za apliciranje za glavni program, ono će pružiti učesnicima dodatnu prednost u smislu novih znanja i veština.

 

„Tehnološki megatrendovi kao što su oblast mobilne tehnologije, korišćenje ‘oblaka‘ i Internet stvari sve više, ali nenamerno izlažu potrošače sajber prevarantima. Možda je više zabrinjavajuća činjenica to što su kriminalna udruženja koja rade na Internetu promenljive veličine kao i bilo koje drugo poslovanje na Internetu”, kaže Majkl Džekson, partner u Mangrove Capital Partners. „Potrebno je da uvedemo novine u svoj pristup prema sajber bezbednosti kako bismo zadovoljili zahteve novog hiper-konektovanog sveta. Ovaj program ubrzanja, prvi svoje vrste, okupiće start-ap preduzeća iz oblasti sajber bezbednosti iz celog sveta i omogućiti onima koji najviše obećavaju da dobiju svu potrebnu pomoć i podršku koja im je potrebna da izrastu brzinom koju zahteva Internet.”

 

„I potrošači i preduzeća će imati korist od inovacija u sajber bezbednosti. Verujemo da saradnja snažnih industrijskih lidera koji imaju višegodišnje iskustvo može da pomogne talentovanim preduzetnicima da postignu takve inovacije, i dostignu svoj cilj da učine tehnološke proizvode i IT infrastrukturu bezbednijom. Zadovoljstvo nam je da se pridružimo inicijativi kompanije Kaspersky Lab da izgradi platformu za takvu saradnju”, kaže Endrju Geršfeld, glavni menadžer za investiranje u kompaniji ABRT Venture Fund.

[1] Kaspersky Security Bulletin 2014. Podaci dobijeni iz Kaspersky Security Network i pokrivaju period od novembra 2013. do oktobra 2014.

Leave a Reply