Internet

Širenje javne rasprave o izboru ćiriličnog domena najvišeg nivoa (IDN ccTLD)

RNIDS obaveštava da se javna rasprava o izboru ćiriličnog domena najvišeg nivoa (IDN ccTLD), osim na forumu RNIDS-a sprovodi i na forumima čije linkove možete pronaći ovde. Prvu javnu raspravu van RNIDS-a na svom forumu je organizovao časopis Svet Kompjutera.

Ovom prilikom RNIDS poziva sve koji su zainteresovani da na svojim forumima pokrenu raspravu na temu “Kako treba da glasi ćirilični domen Srbije na Internetu”, i da nam pošalju linkove. Svi forumi ove vrste će biti uključeni u spisak rasprava koji se nalazi na našem sajtu.

One thought on “Širenje javne rasprave o izboru ćiriličnog domena najvišeg nivoa (IDN ccTLD)

  1. Predrag Supurović

    Pa niej pitanje kako treba da glasi ćirilični domen, nego koji će nam uopšte taj domen. To je samo problem i glavobolja.

    RNIDS treba da se pozavavi tiem daobezbedi da i proces registracije .RS domena funkcionišpe kako treba, i poptuno automatizovano a ne da stalno izmišlja neke sporedne stvari i od njih pravi bitne.

    ADminsitracija.RSdomena se evoi posle dve godine još uvek obavlja ručno, još uvek RNIDS plaća trećoj strani da vodi svu adminsitraciju domena dok se funkcioneri RNIDS-a baškare u skupom poslovnom prostoru, na poslovnimputovanjima u skupim džipovima iplaniraju kako da izvuku onolike pare koje je RNIDS prihodovao a nema na šta da ih potroši.

Leave a Reply