Internet

“Slučaj Valdhajm” na sajtu IMDB

Najveći svetski sajt za ljubitelje filma IMDB (Internet Movie Database) koji mesečno registruje više od milijardu poseta uvrstio je film “Waldheim-KGB Agent Kurt ” Danka Vasovića na naslovnu stranu.

IMDB je najveća baza podataka o filmu, koja po rečima umetničkog direktora Jugoslovenske kinoteke Dinka Tucakovića, dnevno ima 57 miliona poseta a u jednom mesecu to je znatno iznad milijardu “klikova”.

“Film Vasovića IMDB nije uzeo zbog umetničkih vrednosti, već zbog njegove suštine i svakako da je zbog budućnosti važno da se vide i materijali koji dokazuju da je bivši prvi čovek UN Kurt Valdhajm bio i ratni zločinac, koji je mnoge srpske, romske i jevrejske porodice zavio u crno”, rekao je producent filma “Waldheim-KGB Agent Kurt “, Goran Takač.

“Lično sam znala da je Valdhajm bio umešan u ratne zločine, ali nisam znala za detalje zločina u Jasenovcu koje je Vasović tako pedantno istražio”, izjavila je agenciji Beta izvršna direktorka Memorijalnog muzeja holokausta u Majamiju Šeron S. Horovic.

Horovic je uvrstila film “Waldheim-KGB Agent Kurt ” u stalnu postavku filmova koji se prikazuju gledaocima u tom muzeju.

Leave a Reply