Internet

Smisli domen i osvoji laptop – RNDIS takmičenje otvoreno do 16. decembra

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) organizuje onlajn takmičenje pod nazivom “Smisli domen i osvoji gedžet”, kao i onlajn edukaciju za pravilno korišćenje .rs i .srb domena.
Takmičenje je počelo 19. novembra i trajaće do 16. decembra ove godine, saopšteno je RNIDS-a.

Autori izabranih kreativnih predloga dobiće deset vrednih nagrada, zgodnih za svakodnevno korišćenje Interneta, a istovremeno i onlajn edukaciju za pravilno korišćenje .rs i .srb domena.

Biće dodeljene jedna prva, dve druge, tri treće i četiri utešne nagrade – ukupno jedan laptop i devet tableta.

Kreativno i edukativno onlajn takmičenje “Smisli domen i osvoji gedžet” se odvija u tri osnovna koraka.

Najpre treba da se smisli zanimljiv, a još uvek slobodan naziv .rs i/ili .srb domena, kao dobra ideja za posao, život ili zabavu, koja zaslužuje da bude zaštićena sopstvenim internet domenom. Korisnik treba da prijavi svoj predlog naziva domena preko sajta ili Fejsbuk aplikacije, da predloži i naslov budućeg sajta na tom domenu i da priloži kratak opis čemu je sajt namenjen, kao i neku simpatičnu sliku koja sve to ilustruje.

Naravno, korisnik odmah potom može i da registruje naziv domena koji je smislio, da to ne bi neko drugi pre njega uradio.

Po završetku onlajn takmičenja, žiri RNIDS-a će, na osnovu svojih i glasova posetilaca sajta, odlučiti koji su predlozi bili najkreativniji i nagraditi ih.

Ovo takmičenje ima i svoj edukativni aspekt, jer objašnjava domaćim korisnicima Interneta tehničke zahteve, pruža marketinške i kreativne preporuke i daje praktične savete o registraciji naziva .rs i .srb internet domena, za sopstvene ili poslovne potrebe, navodi se u saopštenju RNIDS-a.

Leave a Reply