Društvene mreže · Internet

Smrtna kazna najavljena na Twitteru

Javni tužilac države Juta na svom je Twitter kanalu najavio izvršenje smrtne kazne nad ubicom Ronniejem Leejem Gardnerom, koji je ubijen na neobičan način – streljanjem. Sinoć oko ponoći po lokalnom vremenom u američkoj saveznoj državi Juta javni tužilac Mark Shurtleff sa svog je iPhonea poslao tweet da je naredio izvršenje smrtne kazne nad Ronniejem Leejem Gardnerom. Ranije toga dana najavio je da će biti izvršena smrtna kazna streljanjem u državi Juta, a posle naredbe o izvršenju Shurtleff je najavio konferenciju za novinare čim mu dojave da je Gardner mrtav.

Ljudi zaista pišu svašta na Twitteru , ali je prilično velik broj korisnika Twittera bio iznenađen Shurtleffovom najavom egzekucije. Mnogi su izrazili negodovanje nedostatkom takta američkog javnog tužioca, a dosta ih se zgrozilo nad metodom izvršenja smrtne kazne koja je bila streljanje. Naime, streljanje ne postoji već dugi niz godina kao sredstvo izvršenja smrtne kazne u Americi, ali je bilo aktuelno u državi Juta kada je Gardner osuđen pa je primenjeno na njemu.

Gardneru je suđeno za ubistvo barmena Melvyna Otterstroma koje je izvršio 1984. Prilikom sudskog procesa  pobegao je i u begu ubio advokvata Michaela Burdella. Uhvaćen je i osuđen na smrtnu kaznu streljanjem koja je izvršena u noći sa 17. na 18. juna 2010. godine. (Tportal)

http://twitter.com/markshurtleff

Leave a Reply