Internet

SMS spam kampanja

Američki Idol, muzički šou za talente, koji se nalazi na vrhovima svih lista u SAD, je oduševio gledaoce sa komentarima Sajmona Kovela, jednog od članova žirija. Njegovi ponižavajući komentari upućeni prijavljenim kandidatima su podigli nivo gledanosti emisije. , su kao vodilja u širenju nove spam kampanje koja je prosleđena popriličnom broju korisnika AT&T mobilne kompanije.

Kako je New York Times izvestio, sponzor Američkog Idola, AT&T, je prosledio reklamu svojim mobilnim korisnicima u vidu sms poruke, predlažući im da gledaju poznati TV šou i da glasaju za svoje favorite. Mark Siegel, govornik za AT&T Wireless, je izjavio sledeće: “želeli smo da ljudi gledaju Američkog Idola i da učestvuju u njemu. Savršeno je jasno da je pravi način to da postignemo putem prosleđivanja poruka.”

Ono što nije rečeno jeste da su samo AT&T korisnici mogli da glasaju putem sms poruka u Američkom izdanju šoa. Na taj način, mobilni provajder je ostvario veliku finansijsku korist od “učestvovanja” u Američkom Idolu.

U prikazanom video klipu, možete pogledati žalbe mobilnih korisnika na sms poruku koja je protumačena kao spam:

Spam na mobilnim aparatima tj telefonima nije obuhvaćen u razmerama kao email spam. Međutim, u protekloj godini smo imali slučajeva kada su smo sreli sa spam mobilnim kampanjama. Prema statističkim podacima, korisnici mobilnih telefona u Kini su u protekloj godini dobili preko 353 milijardi spam poruka.

Leave a Reply