edward-snowden
Internet

Snoudenu ponuđen brak sa ruskom špijunkom

Nekadašnja ruska špijunka Ana Čapman ponudila je brak bivšem službeniku američke Nacionalne službe bezbednosti (NSA) Edvardu Snoudenu koga su američke vlasti optužile za špijunažu.

Snouden je, kako se veruje, danima u medjunarodnom delu moskvskog aerodroma gde, bez pasoša, čeka da li će mu neka država odobriti azil.

“Snoudene, da li hoćeš da se oženiš mnome?”, napisala je u sredu na svom Tviter nalogu Ana Čapman, koja je iz SAD proterana 2010. godine.

 

4edward_snowden_wanted

Bivši službenik NSA je tražio azil u Rusiji, ali je ubrzo povukao zahtev, pošto je predsednik Vladimir Putin izjavio da treba da “prekine aktivnosti koje štete” SAD, ako želi da ostane u Rusiji.

Ana Čapman je iz SAD proterana zbog špijunaže, zajedno sa još devet ruskih agenata.

Od kada se vratila u Rusiju, vrlo često se pojavljuje u medijima, što je neuobičajeno za bivše pripadnike tajnih službi.

Američko pravosudje podiglo je optužnicu protiv Snoudena za špijunažu, pošto je on medijima prosledio informacije o špijunskim aktivnostima SAD, odnosno nadzoru telefonskih razgovora i internet aktivnosti u zemlji i inostranstvu. (Beta-AFP)

Leave a Reply