Internet

Speaking Exchange – do sada najbolji internet kurs stranih jezika

To je jedna velika, jednostavna i savršena ideja! Mladi Brazilci žele da nauče engleski jezik. Stariji Amerikanci žive u domovima usamljeni i samo žele sa nekim da razgovaraju. Zašto ih ne povezati?

FCB Brazilu uradio upravo to sa svojim projektom “Govoreći Promene” (Speaking Exchange) za škole CNA jezika. Kao što se vidi u dirljivoj studiji slučaja u nastavku, mladi Brazilci i Amerikanci stariji povezali su se putem iNterneta, i preko video poziva oni ne samo da počinju da uče jezik, već i razmenjuju iskustva i obogaćuju obe strane kulturno i emocionalno.

kurs-engleskog cna

Razlike u godinama ne smetaju ovim ljudima da se odlično zabave i razmene iskustva, a oni se vremenom i sprijatelje, te i ne pričaju samo o opštim i svakodnevnim, nego i o ličnim stvarima, što dodatno pomaže mališanima koji žele da nauče engleski jezik da zapravo u startu uče razgovorni jezik koji je u upotrebi svuda, za razliku od onog književnog.

Pilot projekat realizovan je u školi u CNA Liberdade, Brazilu i Vindzor Park Retirement zajednici u Čikagu. Razgovori se snimaju i otpremaju kao privatni Jutjub video snimci za nastavnike koji na osnovu njih procenjuju napredak svojih učenika.

“Ideja je jednostavna i to je pobeda – pobednički predlog i za učenike i američke starije građane. Uzbudljivo je videti njihove reakcije i zadovoljstvo. Zaista je korisna stvar za obe strane”, kaže Džoana Monteiro , izvršni kreativni direktor u FCB Brazilu.

Maks Geraldo, izvršni direktor FCB Brazila o ovom projektu kaže: “Lepota ovog projekta je u CNA uverenju da razvijamo bolje studente kada mi razvijamo bolje ljude.”

2 thoughts on “Speaking Exchange – do sada najbolji internet kurs stranih jezika

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Umesto komentara — dopis “Politici”:

  Postovana redakcijo,

  Ako je “Speaking Exchange – do sada najbolji internet kurs stranih jezika” kao sto pise u naslovu teksta “Personal magazina”, zasto ste se onda opredelila da decu i druge citaoce “Učite engleski uz Politiku (British Council)” na ovaj nacini i to samo putem stampanog izdanja?

  Iskreno,
  Dejan Popovic

  Beograd, 13. maj 2014.

 2. Sandra Velickovic

  Ne mogu a da ne primetim da je pogresno prevedeno ‘Speaking Exchange”! :)))))
  Govoreci Promene!!!! hahahahhaha
  Ko je ovo preveo????!!!!
  Exchange znaci razmena,a ne promena pobogu!

Leave a Reply