Internet

Srbija dobila Okean kreativnosti

Lansirana je platform za promociju umetnosti, razmenu i saradnju

Od danas je na adresi okeankreativnosti.rs svim kreativcima u Srbiji, a i šire, omogućeno da se predstave, promovišu svoje radove, kao i da sarađuju. Okean kreativnosti je portal koji je fokusiran na slike, grafike i fotografije, ali je otvoren i za primenjeni dizajn i arhitekturu, marketinške kampanje, strit art, hobi aktivnosti, ručne radove itd. Svi zainteresovani mogu da na portal postavljaju svoje materijale bez nadoknade za to.

Radove je moguće pregledati, komentarisati, ocenjivati i deliti na društvenim mrežama. Na taj način obezbeđena je dinamičnost, popularnost i održivost projekta Okean kreativnosti, koji je jedan od nagrađenih u Telekomovom konkursu pod nazivom “Uradi nešto”.

Nemanja Đurić, filozof i komunikolog, autor ovog projekta, kaže: “Ovim projektom želimo da podignemo infrastrukturu, most, koji će spajati kreativce sa jedne i one koji su zainteresovani za njihovo angažovanje sa druge strane. Svedoci smo novog talasa kreativnosti u Srbiji. Na društvenim mrežama i po zidovima velikih gradova vidimo reakciju kulture na kič i šund kojima smo svakodnevno izloženi. Cilj ovog projekta je da taj talas artikuliše i pojača. Bilo da se radi o strit artu, tatu artu, fotografiji, nakitu, graderobi, čak i gastronomiji, dobrodošli ste u okean. Mi ne sudimo o tome šta je kreativno, šta nije, šta je umetnost, a šta zanat.”

Cilj ovog projekta je da se kreativnim ljudima omogući da se predstave, promovišu svoja dela, sarađuju, inspirišu se, a u budućnosti i da prodaju radove. Okean kreativnosti je nastao, kao rezultat društveno odgvorne inicijative “Uradi nešto” sprovedene pod pokroviteljstvom kompanije Telekom Srbija. U konkurenciji 105 obrazloženih predloga projekata iz 45 gradova u Srbiji za realizaciju je odabrano njih devet, od kojih je Okean kreativnosti jedini koji se kompletno sprovodi u virtuelnom prostoru.

Leave a Reply