Internet

Srbija na Steamu treća po brzini interneta na Balkanu

Iako je ekonomska situacija (uvek) loša, naši igrači sve češće kupuju igre na Steamu zbog čestih popusta pa Srbija sad ima pristojnu aktivnost na ovom servisu, pokazuju podaci koje objavlju Valve.

Naime, među Steam statistikama sad se nalaze i podaci vezani za kvalitet internet konekcije iz pojedinačnih zemalja kao i količinu preuzetog sadržaja gde smo koliko-toliko vidljivi. Konkretno, u poslednji sedam dana naših igrači su preuzeli tačno 100 terabajta sadržaja sa Steama što nas svrstava na četvrto mesto na Balkanu (iza Grčke, Bugarske i Rumunije koja je daleko ispred svih) a prosečna brzina interneta je 8.3 megabita po čemu smo iza Bugarske gde je prosečna brzina čitavih 20 megabita odnosno Rumunije gde je taj prosek već od 23 megabita!

Među zemljama bivše Jugoslavije Srbija je prva po količine preuzetih podataka a druga po brzini interneta iza Slovenije. Sveukupno, igrači iz Srbije generišu oko 0,1 globalnog saobraćaja na Steamu a čini se da će se ta brojka uvećavati narednih godina. Za više informacija pogledajte ovaj link.

Leave a Reply