Društvene mreže · Internet

Srpska zajednica na Fejsbuku traži da se komičarka Čelsi Hendler izvini

Srpska zajednica na Fejsbuku traži javno izvinjenje kontroverzne komičarke, Čelsi Hendler (Chelsea Handler), zbog komentara o Srbiji i Srbima koje je, zajedno sa svojim gostima, saopštila u emisiji emitovanoj 20. juna.

Tema razgovora u emisiji “Chelsea Handler Lately” koja se emituje na zabavnom satelitskom TV kanalu “E!” bio je katastrofalan  koncert  kontroverzne zvezde Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) u Beogradu. Čelsi Hendler i njeni gosti (Chris Franjola, Natasha Leggero i Greg Proops) kritikovali su pevačicu i njen nastup, a Hendlerova je pročitala i izjavu srpskog ministra odbrane Dragana Šutanovca koji je nastup Vajnhausove okarakterisao kao sramotu i razočarenje.

“Pa šta, i vaša zemlja je to isto”, kazala je Hendlerova komentarišući ministrovu izjavu.

Srpska zajednica putem Fejsbuka, odnosno stranice, sada poziva na bojkot TV programa i traži da se Hendlerova javno izvini. U 16 sati po srednjeevropskom vremenu, Fejsbuk peticiji se pridružilo više od 36 hiljade korisnika.

Komentar ministra odbrane Šutanovca

Nastup Hendlerove komentarisao je na svojoj Fejsbuk stranici i srpski minister odbrane:

“Neduhovito, bahato, površno, ružno… Komentarisati jednu zemlju ili narod mogu samo oni koji o nama ništa ne znaju ili žele da nas uvrede i izazovu našu pažnju i gnev!… Glavu gore, idemo dalje, ako već ne znaju ko su bili Tesla, Pupin, Milanković… naučiće ih Novak Đoković!” – napisao je Šutanovac.

Prupsovo izvinjenjeKomičar Greg Prups (Proops) je to već učinio putemTwittera:

“Draga Srbijo, šalili smo se. Molim te da primiš moje izvinjenje” objavio je Prups na svom mikroblogu.

Za sada nema zvaničnih komentara od Hendlerove i produkcijskih kuća NBC/Universal i E!

Glas Amerike

Leave a Reply