Internet

Srpski ICT sektor visoko kotiran u inostranstvu!

Na najvećoj regionalnoj konferenciji posvećenoj blogu i internetu – “Blogomaniji“, koja se održava od 28. novembra do 01. decembra na Kopaoniku, državni sekretar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija za ICT Stefan Lazarević, izjavio je u okviru izlaganja “Kalifornikacija Balkana” da Srbija ima veliki potencijal u razvoju informacionih tehnologija, i uporedio gde se naša zemlja nalazi u poređenju sa drugima.

“Srpski ICT sektor je visoko kotiran u inostranstvu, i to ne samo regionalno. Tokom nedavne posete državne delegacije vodećim IT kompanijama u SAD, ta pozicija ICT sektora je samo potvrđena. Srbija ima veliki potencijal u ovoj sferi, pre svega zbog već postojeće komunikacione infrastrukture, ali i na njoj treba dodatno raditi.”

stefan-lazarevic

“Država mora da uloži napor da se ICT koristi u reformama zdravstvenog, obrazovnog i drugih sistema, a ta primena će umnogome pomoći i našoj ekonomiji. Naši dalji koraci ka sticanju statusa “silikonske doline” Evrope, definisani su kroz pet prioriteta. To su: dodatni razvoj infrastrukture, elektronska uprava, edukacija, internet bezbednost i zapošljavanje u okviru ICT sektora.”

Na pitanje koliko su Ministarstva Vlade Republike Srbije i sami službenici Vlade aktivni na društvenim mrežama i na internetu uopšte, državni sekretar je rekao da su “ministri Vlade Srbije u velikoj većini prepoznali značaj društvenih mreža i alata, što je veoma važno jer se radi o kanalu direktne komunikacije sa građanima”. izvor: lifecontent

0 thoughts on “Srpski ICT sektor visoko kotiran u inostranstvu!

Leave a Reply