Internet · Provajderi

Šta se u Srbiji tražilo na Google-u prošlog meseca?

Zvanični Google podaci zasnovani na detaljnim statistikama pretraživanja govore da su tokom novembra meseca korisnici Interneta u Srbiji uglavnom interesovali nešto mobilni telefoni kojima je pala cena, zatim servisne informacije različitog karaktera i uputstva iz pravopisa za srpski jezik.

Rang lista najtraženijih ključnih koje su u Google pretražno polje, tokom prošlog meseca, uneli korisnici iz Srbije je sledeća:

  1. nokia 6288 – 6288 ne spada u najnovije telefone, ali je svakako zahvaljujući bogatstvu funkcija i pristupačnijoj ceni tokom novembra bio u žiži javnosti Srbije.
  2. dif – sledi Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, bivši DIF
  3. web design – pomalo neočekivano, na trećem mestu je “web design”. E sad, ili se domaća populacija interesuje za edukaciju u ovom segmentu, ili ista traži usluge trećih lica na ovom polju ;)
  4. majdanpek – za neke možda neočekivano, Majdanpek je u novembru bio interesantan zbog završnice tendera za RTB Bor
  5. aerodrom – ko god putuje ne može nigde bez informacija o letovima, a od nedavno čak i karte može da rezerviše i kupi putem Interneta
  6. procreditbank – agresivna kampanja u drugim medijima izazavala je potom potragu za informacijama na netu. Jednostavno, Srbija je “gladna kredita” ;)
  7. mozzila – prosečan korisnik weba u Srbiji čuo je za “tamo neki browser pod imenom Mozzila”. Daj da vidim šta je to?
  8. nokia 6630 – sledeća popularna Nokija čija je cena zahvaljujući dobrom radnom stažu na tržištu neopravdano pala, uprkos dobroj “formi”
  9. pravopis – ono što svima nama sigurno nedostaje, a Internet je prvo mesto gde potražiti informacije ove vrste. Ali, na žaslot svih nas i dalje nema dobre lokacije koja bi pokrivala ovu edukativnu oblast, a iza koje bi već odavno prvenstveno trebalo da je stala sama država.
  10. iPhone – “sivi” iPhone talas zapljusnuo je Evropu pa samim tim i Srbiju. Ispod tezgi, iPhone se “valja” za 600 €

Leave a Reply