Internet · Provajderi

Šta treba da znate o WiMAX Internet-u?

WiMAX (Wordwide Interoperability for Microwave Access) je nova telekomunikaciona tehnologija namenjena broadband mrežama sa bežičnim pristupom.

WiMAX internet je nova generacija bežičnog interneta, a karakterišu ga neograničen protok, dobar signal, velike brzine, kao i brza i jednostavna instalacija, što je jedna od osnovnih prednosti WiMAX tehnologije. WiMAX tehnologija funkcioniše na zaštićenoj frekvenciji od 3,5 GHz, za razliku od slobodnih frekvencija koje su na raspolaganju standardnim bežičnim tehnologijama. Ova pogodnost omogućava bezbedniji i komforniji rad, bez mogućnosti pojave smetnji. WiMAX nudi pre svega kvalitetan i bezbedan signal, a povezivanje je moguće bez optičke vidljivosti. Ovo je nova tehnologija u polju telekomunikacija, a radijus koji se na ovaj način pokriva je veliki, čak nekoliko desetina kilometara.
VeratNet već neko vreme nudi ovu uslugu na teritoriji Beograda, Novog Sada i Pančeva. Da bi neko koristio internet baziran na WiMAX tehnologiji, potrebno je samo da se prijavi za ovu uslugu, preuzme korisnički uređaj i podesi ga prema uputstvima, koja su vrlo jednostavna i “user friendly”. Praktično se radi o instalaciji istog dana, posle koje korisnici odmah dobijaju brzi internet velikog protoka (broadband).

Verat trenutno u svojoj ponudi ima pakete za privatne korisnike od 1Mbps, 2Mbps i 3Mbps; korisnički uređaji imaju priključke za lokalnu računarsku mrežu (mogu se povezati četiri računara), kao i mogućnost za kreiranje lokalne bežične mreže preko WiFi standarda, dok su za poslovne korisnike dostupni paketi od 3Mbps i 4Mbps.

WiMAX tehnologija je idealno rešenje za lokacije na kojima ne postoji infrastruktura za kablovske operatere, kao i za korisnike koji nemaju tehničkih mogućnosti za ADSL. Takođe, ova tehnologija je pogodna za ljude koji imaju potrebe za internetom na više lokacija, po jednoj pretplati.

Leave a Reply