Internet

Startuju pregovori o regulaciji Interneta

U Dubaiju danas počinje konferencija pod okriljem UN na kojoj će se razgovarati o modelima za regulisanje rada interneta

Delegacije 193 zemlje sastaće se sa predstavnicima Međunarodne unije za telekomunikacije /ITU/ da bi razmotrili izmene važećeg sporazuma o komunikacijama.

Google je upozorio da bi ovaj skup mogao da dovede do kraja ere „otvorenog interneta“. EU i SAD se protive predloženim izmenama i smatraju da nema potrebe da se menja sistem koji funkcioniše.

Agencija UN navodi da je akcija neophodna da bi se osigurale investicije u infrastrukturu kako bi internet postao pristupačan većem broju ljudi.

One thought on “Startuju pregovori o regulaciji Interneta

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Potpuno je tacno sto “Agencija UN navodi da je akcija neophodna da bi se osigurale investicije u infrastrukturu kako bi internet postao pristupačan većem broju ljudi.” Naime, neophodno je da, pored krajnjih korisnika”, dalji razvoj brzog, sirokopojasnog fiksnog i mobilnog dela Interneta finansiraju i “Gugl” i drugi gigantski davaoci usluga sadrzaja, bas kao sto smatra Asocijacija evropskuh operatora telekomunikacionih mreza (ETNO):
    http://www.etno.eu/news/etno/2012/51

Leave a Reply