Internet

Stipendisti Filip Morisa uvode besplatan bežični internet u Nišu

Zahvaljujući studentskom projektu „EkoPark – spoj prirode i tehnologije“, koji je dobitnik stipendije kompanije Filip Moris, od danas je obezbeđen besplatni internet građanima Niša i svim posetiocima koji će ovog vikenda doći u park i halu „Čair“ na utakmice Dejvis kupa.
„Uvođenje besplatnog interneta u park Čair samo je prvi korak našeg projekta, kojim smo želeli da svim posetiocima aktuelnog Dejvis kupa predstavimo Niš kao moderan i tehnološki napredan grad.

Inače, krajnji rezultat projekta za koji smo dobili stipendiju Filip Morisa biće vidljiv na proleće kad će Niš dobiti „EkoPark”. Tada će svi koji dođu u „EkoPark“, kao i na najveću gradsku zelenu površinu – park Čair, koristiti besplatni internet proizveden napajanjem rutera isključivo solarnom energijom“, rekao je Milan Rančić, iz studentske grupe EkoNekt i stipendista Filip Morisa.

„Kroz podršku talentovanim studentima iz Niša i njihovim dobrim projektnim idejama Filip Moris je od 2004. pomogao sprovođenje 65 studentskih projekata od kojih je svaki na svoj način doprineo unapređenju i modernizaciji uslova života u našem gradu. Drago nam je da Niš ima talentovane i vredne mlade ljude koji svojim idejama čine Niš još boljim mestom za život. Filip Moris već osam godina podržava program PECD, kojim pomaže da upravo ovakvi ljudi i nakon studija ostanu u svom gradu“, rekla je Jelena Preradović-Stevanović, saradnica za odnose sa zajednicom kompanije Filip Moris.

Projekat „EkoPark“ realizuju studenti Elektronskog fakulteta iz Niša u okviru programa „Partnertsvo za obrazovanje i razvoj zajednice“ (PECD program).

BESPLATAN BEŽIČNI INTERNET U ČAIRU
Gostima aktuelnog sportskog događaja u hali Čair od danas biće omogućeno besplatno korišćenje bežičnog interneta „EkoNekt hotspot“ i pristup portalu „EkoNekt“. Portal omogućava jednostavno praćenje rezultata Dejvis kupa na svim terenima. Osim toga, sadrži informacije o najbitnijim saobraćajnim rutama u Nišu, a poseban deo odnosi se na promociju zelenih tehnologija i najavu EkoParka u Nišu.
Sportski centar „Čair“ i firma „Egzenet“ Niš, kao internet provajder, prepoznali su značaj ovakve inicijative, te su za potrebe projekta obezbedile poseban link. Realizaciju EkoParka partnerski podržava i GO Medijana.

Leave a Reply