Internet

Studenti beogradskog ETF-a vlasnici deonica Googlea

Više od 20 studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu imaju deonice Googlea u vrednosti više desetina miliona dolara, izjavio je rektor Branko Kovačević. Ostale detalje nije pružio iako je od ranije poznato kako su neki bivši studenti beogradskog Elektrotehničkog fakulteta među važnijim ljudima u nomenklaturi Googlea.

I u zemlji i u svetu najcenjenija je diploma beogradskog ETF-a. O tome govori i podatak da svaki treći diplomac tog fakulteta ode u svet. Kovačević je posetio novootvoreni Centar za transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu koji sa dva miliona evra finansira EU kroz projekt Evropskog zavoda za patente. (Seebiz)

4 thoughts on “Studenti beogradskog ETF-a vlasnici deonica Googlea

 1. Dvor

  I sta sad hoce da kaze, da su oni zasluzni za to?
  Ti ljudi su sami ucili i maltretirali se na tom ETFu, da su studirali negde drugde sad bi izmislili google, a ne radili ko robovi…

 2. Jelena

  Nije to dokaz da je najcenjeniji vec da nemaju zasto da ostaju u drzavi.. Ne samo oni vec studenti generalno. To je pitanje i problem: kako poboljsati uslove da bi ostali i potpomogli razvoj svoje a ne tudje zemlje

 3. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Potpuno sam saglasan sa prethodnim komentatorima. Stavise, verovatno se radi o 20 bivsih studenata ETF-a koji imaju pomenute deonice u navedenom iznosu (npr. $ 20.000.000 : 20 = $ 100.000?!). Sadasnji studenti o tome mogu samo jos da sanjaju dok se pripremaju (nadam se jos uvek kvalitetno?) za pecalbu.

 4. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Ispravka prethodne racunice: $ 20.000.000 : 20 = $ 1.000.000 po studentu (???, !!!).

  Eto, i ovakve se greske se desavaju diplomiranim elektrotehnickom inzenjeru u penziji, jer se radi o stvarno neverovatnim iznosima. Izvinjavam se citaocima.

Leave a Reply