Internet

Studentski ključ – novi Internet servis namenjen maturantima

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu nedavno su osmislili i pokrenuli pilot projekat “Studentski ključ”. Novi Internet servis namenjen je maturantima u cilju informisanja i olakšanja profesionalnog usmeravanje nakon završetka srednje škole. Projekat se realizuje u saradnji sa sajtom prijemni.infostud.com.

Ovaj sistem omogućava maturantima da, nakon registracije, odgovore na pitanja vezana za njihov profesionalni razvoj i izaberu svoje buduće usmerenje. Maturanti nakon toga, automatski, putem mobilnog telefona ili Interneta, primaju savete vezane za profesionalnu orijentaciju na osnovu kojih se mogu informisati i opredeliti za studiranje ili eventualno zapošljavanje nakon završetka srednje škole, u skladu sa ličnim afinitetima i mogućnostima.

U projektu mogu učestvovati maturanti svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije. Od početka projekta na sistem “Studentski ključ” registrovalo se preko 9.000 maturanata iz čitave Srbije. Prijavljivanje je i dalje u toku putem sajta prijemni.infostud.com.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje Vojvodine i u skladu je sa akcionim planom politike za mlade AP Vojvodine i Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije.

Leave a Reply