Internet

Sutra u podne YU domen odlazi u istoriju

Registar nacionalnog Internet domena Srbije (RNIDS) još jednom podseća korisnike Interneta da sutra u podne .YU domen prestaje sa radom.

S tim u vezi apeluje na građane da pre sutrašnjeg dana sprovedu kontrolu i izvrše izmenu potrebnih podataka i protokola kako bi nastavili sa korišćenjem Internet servisa bez problema.

U utorak 30. marta 2010. godine, tačno u podne, u skladu sa odlukom ICANN-a (Internet korporacija za dodeljena imena i brojeve), prestaje da funkcioniše .YU domen.

Registar nacionalnog Internet domena Srbije podseća građane da će sve elektronske adrese koje koriste, a završavaju se sa . YU postati nevažeće, a sve Internet prezentacije sa istim završetkom će biti nedostupne od utorka 30. marta 2010. godine .

Osim promene domena potrebno je izvršiti i izmenu podataka u protokolima svih servisa koji se koriste (elektronska pošta, podešavanja veb stranica, linkovi na veb stranicama, podaci na pretraživačima, podaci za logovanje na neke stranice i dr.)

Šta je sve potrebno izmeniti od podataka nalazi se u dokumentu koji možete pronaći na sledećem linku http://www.rnids.rs/files/Saopstenje_oprastanje_od_YU.pdf

Za sve dodtne informacije i instrukcije oko izmena podataka, kontaktirajte svog Internet operatera ili se obratite svojem ovlašćenom registru.

Leave a Reply