Internet

Svadbeni pokloni preko Internet “lista želja”

Nekada davno, ljudi u Americi su dobijali poklone zamotane u ukrasne papire i nisu znali šta se u njima nalazi. Iznenađenje je bilo deo uživanja u svetkovini, a oni koji su darivali, poklone su birali pažljivo, u nadi da će se oni primaovcima svideti i da će u njima uživati.

Ali, bilo je to pre takozvanih registrovanja za poklone, koji su postali vrlo popularni među mladim parovima koji se venčavaju i budućim majkama. Naime, mladenci, ili buduća majka, dođu u lokalnu robnu kuću, i otvaraju nalog. Ako im se sviđa određeni pribor za jelo, jastuci, ili neki posebni krevetić za bebu, oni će te stvari staviti na svoju listu želja, a potom će reći svojim prijateljima u kojoj su prodavnici su rezervisali željene predmete.

Za one koji su darivali, to je značilo da više nisu morali razmišljati o tome šta bi sretni par želeo na početku njihovog zajedničkog života, ili šta bi bio idealan poklon za malu bebu. Jednostavno bi izabrali nešto sa liste, i trgovac bi taj poklon skinuo sa liste.

A onda je došao internet, i online “liste želja” za poklone raširile su se poput pečurki posle kiše. Sad na internetu možete kreirati listu želja, za sve što vam srce poželi, i ne samo za poklone za bebu i venčanja, nego za bilo kakve druge ceremonije, poput matura, praznika, pa čak i penzionisanja.

Čak i kada se ne radi o nekoj posebnoj prilici, možete kreirati vašu listu želja, tek tako, u slučaju da vam neko jednostavno želi nešto pokloniti. Možete ih postaviti na internet, gde ih svi mogu pronaći, i ubaciti u listu recimo retku knjigu koju želite pročitati, ili recimo najsavremeniji foto aparat.

Kreiranje lista želja za poklone štedi vreme, i pomaže onima koji poklanjaju, tako da ne moraju pogađati šta neko želi. Ali, osećaj radosti darivanja se pomalo izgubi.

Leave a Reply