E-servisi · Internet

Sve škole na internet mreži od 1. septembra

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović najavio je danas da će sve škole u Srbiji od 1. septembra ove godine biti povezane na internet mrežu zahvaljujući “Telekomu Srbija” i drugim kompanijama.

Foto: mtsmondo.com

Obradović je na otvaranju akcije “Internet za sve škole u Srbiji” u Osnovnoj školi “Starina Novak” ukazao na to da je do sada u tu globalnu računarsku mrežu uključeno više od 50 odsto vaspitno-obrazovnih ustanova u našoj zemlji.

Dogovor o akciji postignut je krajem prošle godine potpisivanjem Protokola o saradnji Ministarstva prosvete i “Telekoma Srbija”, pri čemu će škole dobiti internet za simboličnu cenu od jednog dinara, objasnio je ministar i dodao da je cilj takve i sličnih ideja podrška i davanje obrazovanju mesta koje ono zaslužuje.

Generalni direktor “Telekoma Srbija” Branko Radujko precizirao je da je Osnovnoj školi “Starina Novak” na Paliluli 20 računara povezano na internet, i izrazio nadu da će deca to iskoristiti za sticanje znanja i delimično za zabavu.

Radujko je ocenio da je u vremenu svetske globalne krize najisplativije ulaganje u obrazovanje, i podsetio na to da se akciji priključilo i 15 drugih kompanija, kao i da će mreža podrazumevati i nadzor i zaštitu od podataka koji nisu za decu.

Leave a Reply