E-servisi · Internet

Sve veća posećenost sajta Agencije za privredne registre

Agencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je danas da su u proteklih šest meseci zabeležene 2.239.393 posete internet prezentaciji te agencije.

U saopštenju se navodi da su posetioci sajta najčešće koristili pretrage podataka, pa su tako zabeležene čak 1.196.598 pretrage podataka o privrednim društvima i 472.180 pretraga registrovanih podataka o preduzetnicima, evidentiranim u jedinstvenoj elektronskoj bazi podataka Registra privrednih subjekata.

Pretragu podataka o registrovanim ugovorima o finansijskom lizingu obavilo je 30.375 korisnika, dok su podatke o registrovanim zalogama na pokretnim stvarima i pravima potražila 36.489 korisnika.

Nakon naslovne strane i pretraga podataka, najposećeniji su bili i odeljci sa pitanjima i odgovorima u vezi sa procedurama registracije preduzeća i radnji, kao i rada Registra privrednih subjekata, u okviru koga se evidentiraju privredna društva i preduzetnici.

Na ovim stranicama zabeleženo je 61.856 poseta u odeljku sa informacijama o preduzetnicima i 31.771 poseta u odeljku sa informacijama o privrednim društvima.

Veliku posećenost beleži i odeljak posvećen finansijskim izveštajima (34.426 poseta), zatim odeljak sa zakonima, uredbama i pravilnicima (31 977) i odeljak sa informacijama o elektronskim podacima (29.485), koje Agencija isporučuje, pod određenim uslovima, zainteresovanim korisnicima.

Iz meseca u mesec Agencija beleži sve veću posećenost svog sajta, a to predstavlja podsticaj za dalje unapređenje i modernizaciju internet prezentacije, koja je svojevrsni servis za sve privredne subjekte, banke, medije i ostale zainteresovane korisnike, koji se pouzdaju u istinitost ovih javno dostupnih podataka iz elektronskih registara Agencije.

Leave a Reply