Društvene mreže · Internet

Tagged kupio hi5 i postaje najjači rival Facebooku

Tagged je preuzeo online platformu hi5 i planira da postane najjači rival Facebooku. Sedište ovih kompanija je u San Franciscu i nastaviće da funkcioniše odvojeno, ali Tagged planira da napravi most između 100 miliona svojih korisnika i 230 miliona onih koji koriste hi5. Nije poznato za koliko novca je hi5 preizet.

“Ovako sjajna prilika se ne ispušta, jer je jedinstvena i presretni smo što ćemo izgraditi most između korisnika i imati ukupno 330 miliona članova na našim online platformama”, rekao je suosnivač Taggeda, Greg Tseng.

On je korak opisao kao sjajno partnerstvo dve ideje koje su dovoljno kreativne same za sebe, ali su odlična prilika da ljudi dobiju i nešto novo. Tseng je dodao da planiraju uvesti mnogo inovacija na ove dve platforme i da planiraju biti veći i od Facebooka koji za sada ima 800 miliona članova.

Tagged.com je pokrenut 2004. godine i dozvoljava online društvene aktivnosti kao i igranje igrica ili slanje virtualnih poklona. Hi5 je pokrenut 2003. godine, prvobitno kao društvena mreža, a zatim kao platforma za igranje online igrica.

“Tagged je savršen dom za hi5 i upravo ono čemu smo se nadali”, rekao je bivši šef tehnologija u hi5, Alex St. John.

Leave a Reply