Internet

Tajni agenti traže se preko Interneta

Danska vojna Kontraobaveštajna služba putem interneta traži kandidate za tajne agente, koji će se baviti prikupljanjem informacija značajnih za bezbednost Danske.

“Tvoj zadatak je da se baviš prikupljanjem informacija koje nisu slobodno dostupne o stanju u inostranstvu, a koje su od značaja za bezbednost i danske interese”, navodi se u oglasu objavljenom na jednom popularnom portalu za traženje posla.

U oglasu je kao zvaničan naziv posla navedeno “prikupljač”, iako je jasno da je reč o poslu tajnog agenta, bez obzira što služba u opisu radnih zadataka insistira da ne traži agente i špijune.

“Prikupljanje se obavlja uz pomoć osoba koje su u posedu ili imaju pristup podacima koji su inače nedostupni javnosti, a za kojima Kontraobaveštajna služba ima potrebe tokom svog obaveštajnog rada”, navodi se u oglasu.

Osim dobrog poznavanja međunarodnih prilika, posebno u oblasti bezbednosti, kao i danskog i engleskog jezika, prednost je i poznavanje stranih jezika kao što su arapski, farski, dari, pušto, urdu ili somalijski.

Kandidati, između ostalog, moraju da imaju razvijene socijalne veštine, otvorenost u komunikaciji i sposobnost vođenja razgovora sa svakim, bez obzira na poreklo.

Kontraobaveštajna služba poziva da se na oglas jave svi kvalifikovani bez obzira na pol, starost, veru ili etničko poreklo, a kandidati treba da budu spremni na niz praktičnih, teoretskih i psiholoških testova. (srna)

Leave a Reply