Internet

Tajvanske online prodavnice prihvatile kineske platne kartice

Online kupovna platforma kineskog sistema platnih kartica Union Pay uključila se u sredu u tajvanski online biznis, omogućivši vlasnicima kartica da kupuju i vrše rezervacije hotela, avionskih karata ili turističkih aranžmma u ostrvskim online prodavnicama jednostavnim klikom mišem.

„Ovo je specijalni novogodišnji poklon ljudima duž celog tajvanskog moreuza”, rekao je direktor China UnionPay Co.Ltd. (CUP) Su Ninag na svečanoj ceremoniji u Taipei organizovanoj od strane CUP-a, vodeće banke sistema platnih kartica i tajvanskog Centra kreditinih kartica.

Online platni servisi povećaće efikasnost i smanjiti rastojanje izmedju tajvanskog biznisa i kopnenih potrošača, rekao je Su, dodajući da korisnici CUP kartica mogu kupovati tajvanske proizvode ili usluge preko Interneta bez da kroče na ostrvo. Su se takodje založio za više kooperativnosti sa Tajvanom na terenu.

UnionPay kartice koriste se u nekim sektorima Tajvana od avgusta 2009. godine. Trenutno, korišćenje kartica obuhvata 65 hiljhada terminala prodaje (POS) i 21 hiljadu ATM-sa u Tajvanu. Tajvanske online knjižare, prodavnice, turističke agencije, hoteli i donatorski vebsajtovi na prvoj su liniji poslovanja za Internet plaćanja putem UnionPay kartica, a u bliskoj budućnosti se očekuje će više sajber prodavnica, kojih ima na hiljade, prihvatiti ove kartice.

Leave a Reply