Internet · Provajderi

Telekom Srbija poklonio internet i IPTV ustanovama dečje zaštite

Kompanija Telekom Srbija, u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti, donirala je besplatni internet i IPTV za 33 ustanove za decu i omladinu koje se bave dečjom zaštitom u Srbiji. Tim povodom predstavnici kompanije posetili su i Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka“ u Subotici, koji je takođe obuhvaćen ovim projektom. Za sve mališane u Domu Kolevka obezbeđeni su novogodišnji paketići i pozorišna predstava koja je osmišljena posebno za njih.

„Mališanima koji su ovde, potrebno je posvetiti posebnu pažnju tokom cele godine. Mislim da je podrška neophodna, kako ovim malim ljudima, tako i ovim divnim velikim ljudima koji brinu o njima. Telekom Srbija kao društveno odgovorna kompanija, nastoji da tokom cele godine, a ne samo za vreme praznika, sprovodi akcije koje pomažu zajednici u najširem smislu. Ipak, ovaj period obeležava darivanje i naša kompanija se uvek seti najmlađih. Ovoga puta smo odlučili da doniramo ADSL i IPTV svim domovima u Srbiji u kojima su smešteni naši najmlađi sugrađani, a kojima je neophodna posebna nega. Verujem da će naša pomoć još više doprineti u radu vaše ustanove, dok će u pojedinim domovima u Srbiji u omiljenim emisijama i crtaćima moći da uživaju i njihovi najmlađi štićenici, „izjavila je Marija Bošković, direktorka Sektora za PR kompanije Telekoma Srbija.

Donacijom su obuhvaćene 33 ustanove za decu i omladinu, decu bez roditeljskog staranja, kao i SOS dečje selo Kraljevo i SOS dečje selo Kamenica, Centar za porodični smeštaj Miloševac, Zavod za vaspitanje dece i omladine Zvečanska i mnoge druge. Osim zabavnih sadržaja koji su prilagođeni najmlađima, prednost IPTV-a jeste i u tome što će štićenici pojedinih domova moći da prate i naučne i edukativne sadržaje.

„Kolevka je Dom otvorenih vrata, rado prima posete i rado ih uzvraća. Deca su uključena u vaspitno obrazovne ustanove, odlaze na koncerte, sportske i kulturne događaje i uključena su u sva društvena zbivanja primerena njihovim potrebama i mogućnostima, te je donacija Telekoma Srbija jedna od stvari koja će im omogućiti da još više uživaju. Izuzetno je važno i to što će kvalitetno provoditi vreme, istovremeno učeći nove stvari. Volela bih ovom prilikom da se zahvalim kompaniji Telekom Srbija za ovaj izuzetan gest, jer „dobrotu treba učiniti i umeti dati“, izjavila je Mirjana Čabrić, direktorka Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“.

Kompanija Telekom Srbija kroz primenu najsavremenijih tehnologija i prilagođavanje potrebama korisnika želi da omogući globalnu povezanost i da unapredi njihovo iskustvo u oblasti komunikacija. Kao lider na području telekomunikacija kompanija to čini i putem ovakvih filantropskih akcija, prepoznajući potrebe zajednice u kojoj posluje.

Napomena: Ustanove kojima je Telekom Srbija omogućila besplatno uvođenje i korišćenje ADSL, IPTV usluge i donirali po jedan računar:

Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju „dr. Nikola Šumenković“ u selu Stamnica kod Petrovca na Mlavi,Dom za lica ometena u razvoju „kulina“ u Aleksincu, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, Dom za decu „Kolevka“ u Subotici, Dom za decu bez roditeljskog staranja „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi, SOS Dečje selo u Kraljevu, SOS Dečje selo u Sremskoj Kamenici, Dom za decu pri manastiru Sveta Petka Izvorska u Donjoj Mutnici, Dom za decu i omladinu „Stanko Paunović“ u Negotinu, Dnevni boravak „Suncokret“ u Šabcu, Dom za decu i omladinu „Miroslav Mika Antić“ u Somboru, Dom za decu i omladinu „Petar Radovanović“ u Užicu, Dom za decu i omladinu „Spomenak“ u Pančevu, Dom za decu i omladinu „Vera Blagojević“ u Banji Koviljači, Dom za decu i omladinu „Duško Radović“ Niš, Dom za decu i omladinu „Jefimija“ Kruševac, Dom za decu i omladinu „Olivera Verica Đorđević“ Vranje, Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Hristina Markišić“ u Aleksincu, Valjevsko domsko odeljenje „dr. Mihailo Stupar“ Valjevo, Dečiji dom „Mladost“ Kragujevac, Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja u Ćupriji, Zavod za vaspitanje u Nišu, Zavod za vaspitanje mladeži u Kraževcu, Svratište za decu ulice u Novom Sadu, Dom za decu ometenu u razvoju u Sremčici, Dom „Jovan Jovanović Zmaj“ Beograd, Dom za decu bez roditeljskog staranja „Dragan Filipović Jusa „ Beograd, Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović“ Beograd, Prihvatilište za urgentni smeštaj zlostavljene dece „Zmaj“ u Beogradu, Centar za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Beogradu, Zavod za vaspitanje dece i omladine u Beogradu, Dom i stacionar za decu „Zvečanska“ u Beogradu, Dom za decu „Moša Pijade“ u Beogradu.

Leave a Reply