Internet

Telekom Srbija uveo Internet u 3.330 škola i isturenih odeljenja u Srbiji

Telekom Srbija i Privredna komora Srbije u okviru akcije „e-dukacij@!“, opremili su juče Internet kabinet u OŠ „Olga Petrov“ u Padinskoj Skeli, područno odeljenje u Dunavcu.

Zahvaljujući donaciji Privredne komore Srbije – 10 računara za 10 osnovnih škola i besplatnom Internet priključku Telekoma Srbija, pored OŠ „Olga Petrov“ sada su opremljene i OŠ „Mika Mitrović“  iz Korenita, OŠ „Svetozar Marković“ iz sela Beočić, OŠ „Ilija Birčanin“ iz Stave, OŠ „Jovan Popović“ iz Beograda, OŠ „Veljko Dugošević“ iz Rume, OŠ „Stevan Jakovljević“ iz Paraćina, Peta ekonomska škola iz Rakovice, OŠ „Laza Kostić“ sa Novog Beograda i OŠ „Živojin Mišić“ iz Gornjeg Lajkovca.

„Svako ko dobro učini za ovu akciju, učinio je dobro i za sebe. Nema ništa važnije za Srbiju od ulaganja u znanje, te je u tom smislu značajna podrška i apel Privredne komore Srbije svim privrednim subjektima da se uključe u akciju i da ne zaboravimo područne škole u ruralnim sredinama, poput ove kojoj smo danas poklonili računare”,izjavio je Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija.

Privredna komora Srbije kao zastupnik interesa srpske privrede, intenzivno radi na podizanju nivoa konkurent nosti nacionalnih kompanija i prilagođavanju evrops kim standardima. S ciljem što spremnijeg suočavanja sa ve likim izazovima poslovanja na međunarodnom tržištu prepoznala je značaj akcije „e-dukacij@!“ i odlučila da donacijom od 10 računara doprinese realizaciji njenih ciljeva.

„Najveća asocijacija srpske privrede obezbedila je kao poklon računare za deset osnovnih škola u Srbiji. Napomenuo bih da je to još jedan konkretan doprinos društveno odgovornog poslovanja, ali istovremeno i poziv svim kompanijama i preduzećima da se uključe u akciju „edukacij@!“. Informatičko opismenjavanje i korišćenje Interneta postali su sastavni deo opšte kulture i neophodni deo svakodnevne pismenosti, posebno za najmlađe generacije. Njihovo školovanje u narednim godinama trebalo bi da ih osposobi za elektronsko poslovanje i kao građane, ali i kao buduće poslovne ljude”, istakao je Miloš Bugarin, predsednik Privredne komore Srbije.

Projekat uvođenja Interneta obuhvatio je sve osnovne i srednje škole na teritoriji Republike Srbije sa namerom da podstakne edukaciju i poboljša informatičkupismenost dece i omladine u Srbiji.

Pored besplatnog Internet priključka koji je uveo u svih 3.330 osnovih i srednjih škola i isturenih odeljenja, Telekom Srbija je dodatno sa 131 računarom i 20 štampačapodržao proces informatičkog opismenjavanja školske dece.

Akciji e-dukacij@ odazvale su se i druge kompanije, koje su donirale 650 računara, opremivši informatičke kabinete u mnogim školama širom Srbije. Na taj način, omogućena je razmena znanja među učenicima i stvoreni su preduslovi da se u našim školama koriste najsavremnija nastavna sredstva.

Leave a Reply