Internet · Provajderi

Telekom Srbija uvodi IP televiziju

Telekom Srbija a.d. će u 2008.godini kreirati za svoje korisnike novu multimedijalnu uslugu pod nazivom: Internet Protocol Television (IPTV). IPTV je interaktivna digitalna televizija koja se prenosi širokopojasnim internetom, putem IP protokola. Dvosmerna komunikacija omogućava široki spektar interaktivnih servisa: Video na zahtev (VoD), razmena sadržaja, online gaming i dr.

IPTV korisnik kontroliše interakciju i odnos sa ponudom na medijskom tržištu, jer svakodnevno procenjuje ponudu, čime daje doprinos razvoju medijske ponude. Dakle, kvalitet pre kvantiteta, ali samo kada korisnik to želi. Prednosti IPTV su i u tome što je sistem stalno otvoren za nove interaktivne sisteme i sadržaje, postojanje mogućnosti direktnog uticaja na razvoj sadržaja, bezbednost uslova pristupanja i sl.

Poslednja istraživanja pokazuju da trenutno u svetu ima više od 10 miliona IPTV korisnika, a tržište za IPTV servis u 2011. se procenjuje na preko 26 milijardi evra.

6 thoughts on “Telekom Srbija uvodi IP televiziju

 1. RaleBg

  Kada ce ova usluga poceti?
  Najavljeno je za mart 2008,ali nista se ne desava.

 2. djura

  Cekacemo mi jos dugo da IPTV puste zvanico u rad. Kako rekose tokom 2008, u prevodu krajem 2008 :-) Mada s obzirom da sam skoro ,konacno, dobio ADSL mozda padne jos neko prijatno iznenadjenje he, he….

 3. Zeljko

  Traze da imam adsl prikljucak. Jel mogu da koristim IPTV ako mi je sezam ugradio uredjaj (onaj u telekomu)?

 4. vladimir

  da li se posebno moze dodati neki kanali koji nisu na listi na primer tv nova,hrt 2,sport klub , sport klub + itd…

Leave a Reply