Internet

“Telenor” kupio crnogorskog internet provajdera “MNNews”

“Telenor” je, u cilju pružanja objedinjene usluge postojećim i budućim korisnicima, kupio 100% akcija crnogorskog internet provajdera “MNNews”, saopštio je izvršni direktor “Telenora Crna Gora”, Michael Malvebo. On je u intervjuu agenciji MINA-business kazao da će ta akvizicija osnažiti portfolio usluga “Telenora”, jer kompanija postaje provajder kompletnog rešenja za poslovne korisnike.
– Komunikacija će biti lakša, a korisničko iskustvo još bolje – rekao je Malvebo i dodao da će osnivači i zaposleni nastaviti da rade za “MNNews” i “Telenor”, kako bi i dalje pružali sjajno korisničko iskustvo.
Ovom kupovinom, kako je dodao, ponuda za poslovne korisnike će biti jača, jer će “Telenor” biti u prilici da korisnicima omogući konvergentnu ponudu, odnosno mobilne i fiksne telefonije. “Telenor” je, kako je podsetio, omogućio povezivanje glavnih opština u Crnoj Gori najsavremenijom mrežom optičkih vlakana.
– Sada ćemo biti u prilici da dodatno razvijemo optičku mrežu u tim gradovima, povežemo korisnike i bazne stanice i tržištu ponudimo najsavremenije telekomunikacione usluge – poručio je Malvebo.
On je podsetio da je “Telenor” jedna od prvih grinfild investicija u Crnoj Gori i kompanija prednjači u ulaganjima u razvoj telekomunikacija, pri čemu su često pioniri u uvođenju novih tehnologija i usluga u Evropi.
Malvebo je naveo da su ove godine odlučili da izgrade novu Tehničku zgradu, koja će biti opremljena najnovijim tehnologijama, kako bi se poboljšala pouzdanost i kvalitet usluga koje “Telenor” nudi svojim korisnicima i stvorio solidan osnov za budući rast.  Izvor: seebiz.eu

Leave a Reply