Internet · Operateri

Telenor otvorio besplatan Internet park u Nišu

Park Svetog Save u Nišu danas je dobio besplatan Telenor Internet. Građani Niša će narednih meseci moći besplatno da pretražuju Internet stranice sedeći u prirodi. Ovaj park četvrti je u našoj zemlji koji je ove godine dobio besplatan Telenor Internet, a prethodili su mu park kod Vukovog spomenika u Beogradu, Dunavski park u Novom Sadu i Veliki park u Kragujevcu.

Telenor u Srbiji, sprovođenjem projekta Internet parkovi, doprinosi da se i naša zemlja ubrzano priključi grupi razvijenih zemalja, jer upravo dostupnost Interneta i informatička pismenost već godinama na najbolji način odražavaju razvijenost jednog društva. Kompanija Telenor pripremila je idejna rešenja za sve Internet parkove pojedinačno, postavila opremu i brinuće o njenom održavanju.

„Sjajne reakcije građana prošle godine i veliki broj poseta parku podstakle su nas da ponovo dođemo u Niš. Otvaranjem parkova širom Srbije želimo da omogućimo besplatan pristup Internetu što većem broju građana. Telenorov 3G signal danas stiže do gotovo 45 odsto stanovnika Srbije u više od 200 gradova i manjih mesta“, kaže povodom otvaranja parka Goran Stupar, medijski koordinator kompanije Telenor.

Srbija je u junu prošle godine dobila svoj prvi Internet park u istoriji, u Studentskom parku u Beogradu. Park Vojvode Bojovića u Nišu bio je prvi Internet park koji je Telenor otvorio u tom gradu prošle godine.

Koncept Internet parkova postoji već godinama u mnogim gradovima širom sveta, a zahvaljujući Telenor Internetu približen je i građanima Srbije, drugu godinu za redom.

Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa 166 miliona korisnika, od čega 2,863 miliona u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije. Nakon investicije od 1.513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

Leave a Reply