Internet

“The Times” počeo sa naplatom pristupa svom web sajtu

Britanski list “Tajms” (“The Times”) počeo je 1. jula da naplaćuje pristup svojim dnevnim i nedeljnim izdanjima na internetu. Čitaoci će ubuduće morati da plate jednu funtu na dan ili dve funte za sedam dana, ukoliko se pretplate, da bi mogli da čitaju tekstove u “Tajmsu” i “Sandej tajmsu”, prenosi Bi-Bi-Si.

Korporacija “Njuz internešenel”, koja poseduje ove listove, objavila je plan o naplaćivanju izdanja na internetu ranije ove godine, reagujući na padprihoda od reklamiranja.

U ovom trenutku, “Fajnenšel tajms” i “Vol strit žurnal” su jedini veliki listovi koji primenjuju slične sisteme naplate čitanja svojih onlajn sadržaja. Komentatori smatraju da će svi ostali besplatni listovi pažljivo pratiti “Tajmsovu” akciju.Pad boja čitalaca i prihoda od reklamiranja doveo je mnoge listove u tešku situaciju u poslednjih nekoliko godina i postao veliki izazov za industriju štampanih medija.

Zvaničnici “Tajmsa” izjavili su da je posle prikazivanja najave o obaveznoj registraciji pre nekoliko sedmica, posećenost onlajn izdanja opala za 60 odsto.

Leave a Reply