Društvene mreže · Internet

Toyota pokreće revolucionaru trkačku igru za Facebook

Toyota Motor Corporation (TMC) je predstavila „Social Network Racer”, revolucionarnu igru za Facebook koja korisnicima omogućava da iskuse FT-86 II(1), Toyotin koncept sportskog automobila sa pogonom na zadnje točkove. Pobednici će imati priliku da prisustvuju predstavljanju serijskog modela na Tokijskom sajmu automobila u Japanu 2011.

Proizvodna verzija vozila FT-86 zvanično će biti predstavljena na Sajmu automobila u Tokiju u decembru 2011. Kako bi obeležila ovaj događaj, Toyota preko ove igre za društvene mreže traži i nagrađuje najbržeg virtuelnog vozača na svetu.

Kroz „Social Network Racer” igru Toyota će koristiti društvenu mrežu Facebook kako bi igračima i automobilskim entuzijastima pružila jedinstvenu priliku da virtuelno uzmu u ruke upravljač Toyotinog novog sportskog automobila, koji svi sa nestrpljenjem očekuju. Kreiran za nedavno izdanje „Adobe Flash Player-a 11“, „Social Network Racer” koristi 2D i 3D grafiku visokog kvaliteta, do sada neviđenu na Facebook igrama.

Prva trka iz serije počela je 20. oktobra (JST) i trajaće do kraja decembra. Trkačke staze mogu da se prilagode prema podacima igrača, koristeći podatke o „prijateljima” i „lajkovanim” stranama. Zgrade u okruženju staze  ispunjene su personalizovanim sadržajima sa zida, profila i fotografija takmičara. Tokom tog perioda, odabraće se nekoliko rekordera kojima će biti dodeljeni poeni, koje oni mogu da iskoriste za poboljšanje performansi njihovih automobila.

Posle optimizovanja svojih vozila, vozači će imati priliku da se takmiče na Toyota Šampionatu(3) protiv drugih rekordera sa društvenih mreža širom sveta. Pobednik svake trke Toyota Šampionata ulazi u finale nagradne igre i dobija priliku da osvoji putovanje u Japan kako bi prisustvovao predstavljaju serijskog modela FT-86 II koncepta na Sajmu automobila u Tokiju 2011.

Leave a Reply