Internet · Provajderi

Trazim.rs – srpski Google za male oglase

Nedavno je na našem internet nebu lansiran još jedan interesantan portal koji će, nadamo se, koristiti svima nama. Radi se o srpskom pretraživaču malih oglasa trazim.rs.

Tražim.rs je koncipiran tako da na internetu traži oglase iz svih oblasti i krajnjem korisniku prezentuje u okviru odgovarajuće kategorije.
Na srpskom internetu postoji mnogo sajtova za oglase iz različitih oblasti i svaki je, po svom interfejsu i kvalitetu, priča za sebe, što posetiocima predstavlja problem da se navikavaju na različite interfejse i način upotrebe. Hteli smo da poput Gugla, potpuno besplatno, objedinimo srpsku ponudu oglasa i da je na najjednostavniji mogući način predstavimo posetiocima. Korisnik više ne mora da se privikava na različite interfejsove da pokušava da odgonetne kako da pretražuje oglase, već sada na jednom mestu na isti način može da pretražuje sve oglase iz Srbije. “ – objašnjavaju sa sajta trazim.rs.

Posao pretrage, obrade i serviranja oglasa obavlja prava jedna farma servera, a softver koji pokreće celu stvar razvijan je više od godinu dana. U prethodnih godinu dana korisnicima je bila dostupna beta verzija ovog sajta, a od pre par dana i prva finalna verzija koja je razvijana uz sugestije i komentare posetilaca.

Sajt trazim.rs je višestruko koristan i za krajnjeg korisnika i za vlasnika sajta sa oglasima. Korisniku pomaže da pronađe sve oglase na teritoriji Srbije uredno klasifikovane i sa jedinstvenim načinom pretrage, a vlasniku sajta donosi još veću posećenost, interlinking a samim tim i indeksaciju na Guglu jer svaki klik vodi do originalnog sajta na kome se nalazi više detalja o samom oglasu. Što je najinteresantnije, besplatno je i za vlasnike sajtova i za posetioce.

„Za sada smo uspeli da pokrijemo veći deo oglasnog internet neba Srbije . Uskoro ćemo povećati broj dostupnih sajtova i oglasa, a do tad pozivamo sve vlasnike da i sami dodaju svoj sajt u pretragu trazim.rs“ – dodaju članovi tima trazim.rs.

Leave a Reply