Internet

Trend Micro svojim programom HouseCall pomaže Facebook korisnicima u borbi protiv sajber-pretnji

U nameri da korisnicima Fejsbuka omogući sigurnije korišćenje interneta, kompanija Trend Micro Incorporated (TYO: 4704; TSE: 4704) je danas najavila da je proširila svoju saradnju sa mrežom Facebook koja će u svoj sistem uključiti Trend Micro™ HouseCall™, sigurnosno rešenje bez plaćanja licencne nadoknade koje će pomoći pri otkrivanju malvera i zaštiti uređaje za više od milijardu korisnika mreže Facebook.

Zbog trilion klikova koji se dogode svakog dana u usluzi Facebook, ova društvena platforma predstavlja primamljivu metu za kriminalce i pošiljaoce bezvredne pošte. HouseCall će upotpuniti postojeće sisteme mreže Facebook i tako smanjiti opasnost od pretnji uz pomoć otkrivanja i obaveštavanja korisnika o zlonamernim aktivnostima koje mogu ugroziti njihovu sigurnost i privatnost.

housecall

„HouseCall će pružiti Facebook korisnicima dodatnu zaštitu od zlonamernih napada za vreme njihovog međusobnog kontakta”, rekao je Kevin Simzer, chief marketing officer, Trend Micro. „Zadovoljstvo nam je da sarađujemo sa jednom od vodećih društvenih mreža u svetu i da pružimo besplatno rešenje koje će pomoći u očuvanju bezbednosti na internetu i privatnosti milijarde korisnika”.

Facebook će otkrivati korisnike za koje sumnja da su zaraženi i obaveštavati ih da imaju mogućnost preuzimanja besplatne verzije programa HouseCall koji će ispitati i ukloniti malver. HouseCall će započeti skeniranje zaraženih naloga korisnika koji odaberu da preuzmu skener, a korisnici će moći da nastave da koriste uslugu Facebook i prilikom skeniranja. Po završetku skeniranja, korisnici će dobiti poruku da li je čišćenje završeno uspešno ili neuspešno.

„Proces skeniranja omogućava korisniku da nastavi da radi na internetu u bezbednijem okruženju bez slučajnog deljenja zlonamernog sadržaja ili mogućnosti da bude zaražen od strane naizgled bezbednih naloga”, rekao je Simzer. „HouseCall pomaže da društveno umrežavanje na usluzi Facebook bude bezbednije”.

Od danas, Facebook korisnici na svojim nalozima i uređajima imaju priliku da iskoriste besplatan anti-virus program kompanije Trend Micro za skeniranje i čišćenje svojih sistema.

„Koristimo kombinaciju sistema kako bismo zaštitili ljude koji koriste uslugu Facebook od pretnji kao što je malver. Mogućnost da se opcija za otkrivanje malvera i čišćenje koju nudi program HouseCall kompanije Trend Micro ugradi u ove sisteme poboljšaće našu sposobnost da obavimo ovaj važan zadatak”, rekao je Četan Govda, softver inženjer u kompaniji Facebook.

Leave a Reply