Internet

Tviter “eksplozija” izazvala probleme na Olimpijadi

Navijačima na Olimpijskim igrama u Londonu je zvanično saopšteno da smanje „tvitovanje“ nakon što je zabeležena velika upotreba interneta na otvaranju igara koja je izazvala komunikacijske probleme sa opremom biciklista i komentatora. Krivica je pala na intenzivno korišćenje „pametnih“ telefona koji su se mešali u linije satelitske navigacione opreme koju su nosili biciklisti.

Portparol Međunarodnog olimpijskog komiteta je rekao medijima da su preteranost u korišćenju Tvitera i prenos uživo celog događaja putem mobilnih telefona takođe odgovorne za smetnje u komunikacijama. Prepreke u komunikacijama za vreme biciklističke trke su značile da komentatori i biciklisti nisu mogli da dobiju vremena i informacije o pozicijama lidera trke u poslednjim kilometrima.

Kompanije koje pružaju usluge mobilne telefonije u Velikoj Britaniji su saopštile medijima da su dve godine planirali opterećenost komunikacijskih kanala za vreme Olimpijade i da su uvećali kapacitete mobilne mreže gradeći dodatne objekte za mobilnu telefoniju širom zemlje.

Procenjeno je da je ukupno oko milion navijača i gledalaca pratilo trku na ulicama, a „eksplozija“ upotrebe „pametnih“ telefona za vreme igara u poređenju sa prethodnim dovela je do toga da su londonske Olimpijske igre nazvane i „igre društvenih medija“. (izvor: Reuters/Represent.rs)

Leave a Reply