Internet

Twitter Trends promoviše lažne programe

twitter / fail bird illustrationU poslednje vreme primećeno je sve češće reklamiranje malicioznih web lokacija putem socijalne mreže Twitter.

U sklopu poslednjeg napada stvoreno je više stotina korisničkih računa putem kojih je drugim korisnicima poslan veći broj poruka koje su sadržavale linkove na web lokacije pornografskog sadržaja.

Na popisu Trending Topic koji sadrži listu korisnicima trenutno zanimljivih online tema maliciozni linkovi su se pojavili na vrhu liste čime je osigurana veća posećenost tih tema. Znatiželjne korisnike koji su posetili navedenu web lokaciju dočekalo je lažno obaveštenje o skeniranju računara, te odgovarajuća prijava zaraženosti računara uz preporuka kupovine lažnog antivirus programa PrivacyCenter.

Slični napadi su se nastavili i prethodne nedelje, a u njima se korisnici nagovaraju na kupovinu isto tako lažnog sigurnosnog programa System Security. Analizom ovih napada uočeno je da se još uvek koriste iste metode za promociju lažnih i malicioznih programa dok online prevare sprovedene na ovaj način postaju sve uspešnije u zavaravanju korisnika.

Leave a Reply