Internet · Provajderi

U Crnoj Gori internet koristi 33% građana

Crna Gora je, prema tim podacima, ispred Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, gde je krajem prošle godine Internet penetracija iznosila od 22-25%, ali iza Hrvatske sa 39, i Slovenije (više od 60%).

Internet u Crnoj Gori koristi oko 206 hiljada građana, što odgovara penetraciji od 33,3 odsto, saopšteno je iz Agencije za telekomunikacije. Agenciji Mina-business je saopšteno da je broj Internet korisnika krajem marta, koji su dostavili provajderi je 115 hiljada, ali da je realan broj veći jer isti nalog koristi više osoba.

Crna Gora je, prema tim podacima, ispred Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, gdje je krajem prošle godine Internet penetracija iznosila od 22 do 25 odsto, ali iza Hrvatske sa 39, i Slovenije gdje Internet koristi više od 60 odsto stanovništva.

U Agenciji očekuju dalji rast Internet penetracije, jer su usluge širokopojasnog pristupa sve jeftiniji, a provajderi brojniji. Na kraju marta, broj ADSL korisnika T-Coma dostigao je 18 hiljada, dok brzi Internet servis kompanije MTEL koristi više od tri hiljade građana.

Leave a Reply